ko.net.ua

В обласному центрі Закарпаття відбувся видовищний благодійний турнір з пляжного волейболу

Протягом двох днів, 25–26 червня, на території ужгородського стадіону «Авангард» тривав благодійний турнір з пляжного волейболу «Разом до перемоги» серед дорослих чоловічих та жіночих команд.

Змагання були доволі масовими: на старт вийшли 16 чоловічих колективів та 10 жіночих. Рівень учасників був високим: за нагороди боролися не тільки волейболісти-початківці, а й досвідчені спортсмени, які свого часу ставали переможцями та призерами всеукраїнських і міжнародних змагань. Відрадно, що закарпатці не пасли задніх, а були на провідних ролях.

Щодо географії учасників, то вона виявилася широкою. Компанію ужгородцям, мукачівцям і свалявцям склали гравці з Києва, Львова, Одеси, Харкова, Трускавця, Стрия, Прилук, Нової Каховки та Рубіжного.

У змаганнях як серед чоловіків, так і жінок на майданчиках точилася цікава та безкомпромісна боротьба. Учасники були націленими на перемогу, тож глядачі стали свідками яскравих протистоянь.

За підсумками чималої кількості відбіркових матчів були сформовані півфінальні пари, які й розіграли між собою комплекти нагород.

В 1/2 фіналу серед жінок Софія Бечкало (Трускавець) та Євгенія Щемельова (Київ) протистояли парі з Ужгорода – Діаніті Ситар та Крістіні Сірмай. Бечкало/Щемельова відчутно переважали своїх суперниць і здобули переконливу перемогу з рахунком 2:0 (21:16, 21:13). В іншому півфінальному протистоянні ужгородки Наталія Пуля та Інна Скукіс поступилися представницям Стрия – Марті Мацковій та Юлії Хомин (підсумковий рахунок матчу 2:0 – 11:21, 19:21).

У грі за третє місце відбулося ужгородське дербі – Ситар/Сірмай та Пуля/Скукіс. Останні володіли перевагою і цілком закономірно здобули перемогу з рахунком 0:2 (14:21, 15:21), яка дозволила їм піднятися на третю сходинку п’єдесталу пошани.

А переможцями серед жінок стали Бечкало/Щемельова, які у фінальній зустрічі з рахунком 2:1 (21:5, 17:21, 15:7) здолали Мацкову/Хомин.

У чоловічих змаганнях закарпатський дует Юрій Бокшан (Ужгород) /Михайло Скукіс (Свалява) у півфіналі обіграв Олександра Бойка (Нова Каховка) з Олексієм Бубликом (Прилуки). Підсумковий рахунок зустрічі – 2:0 (22:20, 21:18). В іншому матчі цієї стадії змагань Євген Бойко (Нова Каховка) /Віталій Савін (Київ) виявилися сильнішими за Олега Павлика (Стрий) та Артура Балушинського (Львів). Рахунок зустрічі – 2:0 (21:16, 21:19).

У грі за «бронзу» Бойко/Бублик – Павлик/Балушинський був зафіксований результат 2:0 (21:15, 21:15). А у фінальній зустрічі закарпатці Юрій Бокшан і Михайло Скукіс у напруженій боротьбі поступилися Євгену Бойку та Віталію Савіну з рахунком 0:2 (18:21, 17:21).

Переможці й призери змагань отримали грамоти, медалі, кубки та цінні подарунки.

Зазначимо, що всі зібрані кошти, а це понад 20 тисяч гривень, передадуть на підтримку Збройних сил України.

Олег МИКИТА