ko.net.ua

Мукачівець встановив новий Світовий рекорд з розбивання дощок. ФОТО, ВІДЕО

20 липня у мукачівському штабі “Венеція” свою майстерність з розбивання дощок продемонстрував директор Мукачівського спортивного клубу “Тріумф”, голова федерації Кіокушинкай карате Закарпаття Ігор Капура. Рекорд, який встановив спортсмен буде занесено до книги рекордів Гіннесу. Загалом за 1 хвилину чоловік розбив ногою 198 дощок.

Встановленню рекорду передували виступи спортсменів СК “Тріумф”. Діти продемонстрували розбивання рукою твердих предметів з елементами самооборони.

“Аби встановити цей рекорд я тренувався багато років. Нарешті це сталося! Я зміг встановити нову планку у світі. Сьогодні, в цей нелегкий для нашої країни час, хотів цей рекорд, який потрапить до книги рекордів Гіннесу, присвятити нашим ЗСУ!”,- розповідає Ігор Капура.

Фіксували встановлення рекорду представники комісії, хронометристи: Євген Лізанець, Роман Семикоз, Крістіан Бисага. А також незалежні експерти: Віталій Лосик, Оксана Бисага, Владислав Кампов, Василь Шуті.

“Всього було встановлено 213 дощок, товщина однієї дошки становить – 2,5 сантиметри, довжина – 34 сантиметри, ширина – 25 сантиметрів. На двох цеглах встановлено по 3 дошки, що дорівнює 7,5 сантиметрам”, – зазначила Оксана Бисага.

До сьогоднішнього дня Світовий рекорд було встановлено 16 травня 2020 року представником Великобританії Чирагом Лукой, який за 1 хвилину розбив 45 дощок. А також 18 квітня 2021 року – представником з Індії Сайдалаві К.В., що за 30 секунд було розбито 36 дощок.

Ірина ГРАБКО