35581
08:30 21.072022

У Мукачеві відбувся традиційний турнір з шахів

Спорт 3034

20 липня у мукачівському Палаці культури і мистецтв змагалися юні та досвідчені шахісти. Захід приурочили до Міжнародного дня шахів та Дня шахів в Україні.

“Ми щороку намагаємося проводити турнір саме в цей день. Хоча два роки в нас не було такої змоги через коронавірус, але зараз вирішили відновити традицію, адже це важливо для наших дітей. І не тільки місцевих, але й для дітей-переселенців. Частиною нашої шахової команди стали юні шахісти з різних міст України: Каховки, Києва, Харкова, Запоріжжя, Херсона, Бучі. В моїй групі більше 10-ти вимушено переселених дітей. Вони чудово грають, мають хороший рівень”, – розповідає керівник шахового гуртка Палацу дитячо-юнацької творчості Олександр Федів.

У турнірі взяли участь 48 учасників від 7 до 88 років. Юні шахісти грали на рівні з досвідченими спортсменами. Серед них і колишній чемпіон Мукачева з шахів – Михайло Бедь. Чоловік сліпий, незабаром йому виповниться 70 років, а в грі завжди відчуває себе, як риба у воді, і багато чого може навчити молоде покоління.

“Так звичайно, дітям потрібно ще вчитися. Я, наприклад, граю вже майже 60 років, з самого дитинства. Я навчився в інтернаті для незрячих. Грав на чемпіонатах України серед незрячих, чемпіонатах області і Мукачева. Пів життя мого пройшло за грою, можна так сказати. Окрім роботи, шахи в мене були на другому місті”, – зізнається чоловік Михайло Бедь.

Після 9 турів турніру організатори визначили переможців. Їх нагородили медалями, грамотами та цінними призами.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах