ko.net.ua

У Мукачеві відбувся традиційний турнір з шахів

20 липня у мукачівському Палаці культури і мистецтв змагалися юні та досвідчені шахісти. Захід приурочили до Міжнародного дня шахів та Дня шахів в Україні.

“Ми щороку намагаємося проводити турнір саме в цей день. Хоча два роки в нас не було такої змоги через коронавірус, але зараз вирішили відновити традицію, адже це важливо для наших дітей. І не тільки місцевих, але й для дітей-переселенців. Частиною нашої шахової команди стали юні шахісти з різних міст України: Каховки, Києва, Харкова, Запоріжжя, Херсона, Бучі. В моїй групі більше 10-ти вимушено переселених дітей. Вони чудово грають, мають хороший рівень”, – розповідає керівник шахового гуртка Палацу дитячо-юнацької творчості Олександр Федів.

У турнірі взяли участь 48 учасників від 7 до 88 років. Юні шахісти грали на рівні з досвідченими спортсменами. Серед них і колишній чемпіон Мукачева з шахів – Михайло Бедь. Чоловік сліпий, незабаром йому виповниться 70 років, а в грі завжди відчуває себе, як риба у воді, і багато чого може навчити молоде покоління.

“Так звичайно, дітям потрібно ще вчитися. Я, наприклад, граю вже майже 60 років, з самого дитинства. Я навчився в інтернаті для незрячих. Грав на чемпіонатах України серед незрячих, чемпіонатах області і Мукачева. Пів життя мого пройшло за грою, можна так сказати. Окрім роботи, шахи в мене були на другому місті”, – зізнається чоловік Михайло Бедь.

Після 9 турів турніру організатори визначили переможців. Їх нагородили медалями, грамотами та цінними призами.

Ірина ГРАБКО