ko.net.ua

У Мукачеві відбувся Чемпіонат України зі змішаних єдиноборств ММА 2022. Фото, відео

23-24 липня, на стадіоні мукачівського  СОК ДЮСШ, проходили запеклі бої, серед спортсменів різної вікової та вагової категорії, за право носити звання чемпіона України.        

Через війну в країні, чемпіонат вирішили провести на Західній Україні, зокрема у Мукачеві. До цього, спортивні змагання проходити у Києві, Дніпрі, Харкові та інших містах.  Поборотися за першість та звання чемпіонів України приїхали близько 200 спортсменів з 13 областей України. Закарпаття на октагоні представили 12 бійців, 10 з них мукачівці із СК “Чернеча гора”. Титуловані мукачівки – сестри Маріанна та Іоанна Скуби, гідно представили свій край, виборовши золоті медалі та стали чемпіонками України у своїх вікових категоріях. Загалом представники Закарпаття вибороли 8 нагород.

“Я зі своєю сьогоднішньою суперницею на октагоні ще не зустрічалася. Радію, що перемогла, адже тепер буду готуватися до чемпіонату Європи, який відбудеться 25 вересня в Італії. Ці змагання були відбором до майбутніх європейських. Ще хочу відмити те, що чемпіонат такого рівня вперше відбувся в Мукачеві. Чудова організація і достойні поєдинки. Усе було на високому рівні”,- розповідає Маріанна Скуба. 

Змагання проходили два дні. В перший день на октагоні проходили півфінальні бої, а другого дня у фінальних поєдинках визначали кращих з кращих.

У фіналі виступав і боєць з Луцька, Іван Поремчук, представляв на змаганнях Волинську область.  Під час поєдинку хлопець застосував прийом удушення  та у першому раунді отримав перемогу над своїм суперником. 
“Я займаюся цим видом спорту з 2018 року. Мав можливість боротися на чемпіонаті світу з ММА. Взагалі дуже люблю цей вид спорту. Радію, що завдяки цим змаганням зміг для себе відкрити і Закарпаття, чудовий край, привітні люди”,- каже чемпіон України Іван Поремчук.

Загалом за підсумками усіх поєдинків третє командне місце вибороли спортсмени з Волинської області, друге місце посіла команда з міста Київ, а от першими у Чемпіонаті України зі змішаних єдиноборств стали бійці з Київської області. 

Три найкращі поєдинки були відзначені грошовими нагородами. Окрім того учасники отримали медалі, кубки та цінні подарунки. 

                                             Ірина Грабко