ko.net.ua

Благодійний турнір із баскетболу 3х3 об’єднав в Ужгороді більше 50 команд

У неділю, 21 серпня, на майданчику Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 відбувся благодійний турнір із баскетболу 3х3 «Play basketball for Ukraine» на підтримку Збройних сил України.

Тривалий час на Закарпатті не проводили офіційні баскетбольні матчі. Якщо бути точнішим – більше ніж пів року. Як розповіли організатори цього заходу, гравці, та й власне вболівальники, засумували за грою, і було прийнято рішення зробити благодійний турнір, а зібрані кошти передати на потреби ЗСУ.

Напередодні було проанонсовано категорії, у яких відбуватимуться змагання, а саме:

Юнаки та дівчата

– 2013 р.н. та молодші,

– 2011 р.н. та молодші,

– 2009 р.н. та молодші,

– 2006 р.н. та молодші,

– категорії MIX (батьки + діти),

– категорії OPEN (16+) – чоловічі команди.

У турнірі зареєструвалася велика кількість команд – понад 50, а це близько 200 баскетболістів та баскетболісток. Більшість спортсменів представляли Ужгород, однак були й учасники з інших куточків Закарпаття. Також на ці змагання завітали дівчата з Івано-Франківська.

Баскетбольні баталії на чотирьох майданчиках під відкритим небом у центрі міста тривали від ранку і майже до вечора. У справі можна було побачити як професіоналів, так і аматорів. Однак їх усіх об’єднувало декілька речей, зокрема любов до баскетболу, жага до перемоги та можливість допомогти Збройним силам України.

Благодійний турнір із баскетболу 3х3 «Play basketball for Ukraine» проходив у два етапи. На першому – команди грали в підгрупах, на другому – відбувалися ігри плей-оф, за підсумками яких і стали відомі імена переможців.

Більшість матчів були видовищними і тримали в напрузі до фінальної сирени (або ж допоки одна із команд не набрала необхідну кількість очок задля дострокової перемог). Однак були й ігри, де один із колективів мав відчутну перевагу й упевнено крокував до своєї цілі. Протягом дня відбулося багато яскравих влучань як із дальньої відстані, так і після ефектних проходів та результативних кидків з-під кошика.

За підсумками усіх зіграних ігор були визначені переможці та призери в кожній з категорій. Вони отримали заслужені кубки, медалі, пам’ятні статуетки та солодкі призи. Також для учасників змагань і всіх присутніх були організовані різноманітні конкурси на влучність та майстерність (кращі – отримали спеціальні подарунки).

Загалом цей благодійний турнір із баскетболу 3х3 пройшов на високому рівні, а всі присутні отримали заряд позитивних емоцій, чого нам так бракує в цей складний час.

Що важливо, того дня вдалося зібрати 52 000 гривень, які передали на потреби Збройних сил України.

Олег МИКИТА