35889
16:30 22.082022

Закарпатські боксери здобули медалі на юнацькому чемпіонаті Європи

Спорт 3450

З 10 до 21 серпня у турецькому місті Ерзурум тривав чемпіонат Європи з боксу серед юнаків і дівчат.

На континентальну першість українська збірна вирушила у складі 29 спортсменів (16 боксерів і 13 боксерок). Підопічні Василя Шана добре підготувалися до цих стартів і ставили перед собою високі цілі. Наші співвітчизники прагнули тільки найвищих результатів. За підсумками довготривалих і виснажливих протистоянь 14 наших спортсменів зуміли піднятися на п’єдестал пошани.

Відрадно, що в переліку медалістів опинилися троє закарпатців. Владислав Железнов став найсильнішим у ваговій категорії до 57 кг, а Федір Деметер переміг у ваговій категорії до 63 кг. Ще один наш земляк – Олексій Татаренко – виборов срібну медаль у ваговій категорії до 66 кг.

Окрім представників Срібної землі «золото» з-поміж юнаків також виборов Іван Безуглий (60 кг). Срібними призерами стали Сергій Артеменко (37-40 кг), Богдан Тимчук (54 кг) і Йосип-Владислав Козакевич (80 кг).

Серед дівчат на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднімалися Христина Семенів (44 кг) та Уляна Овсепян (46 кг). Другими були Діана Дудин (51 кг), Софія Мовчан (60 кг) і Софія Новікова (70 кг), а третіми – Ангеліна Гавриляк (38 кг) і Софія Лягоцька (42 кг).

У підсумку збірна України посіла друге загальнокомандне місце, що є чудовим результатом. Наші хлопці та дівчата за цими показником поступилися тільки своїм одноліткам з Англії. А трійку найкращих замкнули господарі змагань – збірна Туреччини.

Також відзначимо, що закарпатця Владислава Железнова визнали найкращим боксером цьогорічного чемпіонату Європи.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах