35922
14:33 26.082022

Закарпатка здобула медаль на міжнародних змаганнях з фехтування

Спорт 5131

У столиці Данії – Копенгагені – триває міжнародний турнір з фехтування, в якому бере участь ужгородка Ксенія Куштан.

Наша шпажистка успішно виступила у категорії U-17. У цій віковій групі боротьбу за нагороди вели більше 40 спортсменок із семи країн Європи, а саме: Данії, Естонії, Латвії, Норвегії, Фінляндії, Швеції та власне України.

На груповому етапі представниця Срібної землі демонструвала високий рівень підготовки, відзначилася хорошою технікою й зуміла здобути п’ять перемог у шести протистояннях. Такі показники дозволили кваліфікуватися одразу до 1/16 фіналу.

У трьох стартових раундах на вибування Ксенія Куштан упевнено перемогла двох представниць Швеції та спортсменку із Данії й успішно дійшла до 1/2 фіналу.

У півфіналі закарпатська фехтувальниця зустрілася з естонкою Дінарою Аніс. Цей поєдинок вийшов доволі рівним, проходив у безкомпромісній боротьбі й тримав у напрузі до завершального уколу. Наша 16-річна фехтувальниця мала можливість вибороти перемогу, та, на жаль, фортуна того дня від неї відвернулася. Двобій завершився мінімальною перемогою естонки з рахунком 15:14.

У фіналі кривдниця закарпатки поступилася Софії Просіній (Латвія) і отримала срібну медаль. А Ксенія Куштан у підсумку піднялася на п’єдестал пошани й отримала бронзову медаль, що можна вважати хорошим результатом.

Також наша шпажистка випробувала свої сили у категорії U-20. Однак досягти високих результатів у суперництві з більш досвідченими спортсменками їй не вдалося. У підсумку Ксенія Куштан зайняла 26 місце з-поміж 66 учасниць.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах