35931
18:17 27.082022

В Ужгороді влаштували патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Спорт 6629

Сьогодні, 27 серпня, в обласному центрі Закарпаття відбувся всеукраїнський патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України», присвячений Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Вперше такий захід відбувся у Києві у 2018 році. Започаткував його батько загиблого героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка. Відтоді всеукраїнський патріотичний забіг став традиційним і проводиться щороку. Як зазначили організатори, цей захід має на меті об’єднати військовослужбовців, ветеранів, волонтерів, молодь та всіх свідомих громадян навколо цінностей української держави.

Саме в Ужгороді патріотичний забіг відбувся вдруге. Його учасниками стали понад 300 любителів бігу, що значно більше, ніж минулого року. Напередодні старту відбулася загальна розминка: кожен учасник мав можливість підготувати свої м’язи до навантажень, аби дістатися фінішу без небажаних травм і ушкоджень.

Для учасників були підготовлені дві дистанції на вибір – 2,5 км та 5 км. Зазначимо, що переможців та призерів у цих забігах не визначали, оскільки подібні заходи – це, передусім не змагання, а подія, яка має на меті зберегти пам’ять про мужність і героїзм учасників Революції гідності та російсько-української війни, підтримати військовослужбовців і родини героїв та виявити їм вдячність. Відзначили тільки наймолодшого та найстаршого учасників: ними стали Тимур Калінін (2017 р.н.) та Юрій Бабинець (1958 р.н.) відповідно.

Також додамо, що патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» у 2022 році відбуватиметься не тільки в Україні, а й у США, Польщі, Литві, Німеччині, Швеції, Сінгапурі та інших країнах світу.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах