35994
20:57 5.092022

В Ужгороді влаштували видовищний турнір з пляжного волейболу

Спорт 6481

Протягом двох днів, 3–4 вересня, на майданчиках ужгородського стадіону «Авангард» тривав благодійний турнір з пляжного волейболу серед чоловічих та жіночих команд «Все буде Україна!» Зібрані на цих змаганнях кошти були передані на потреби Збройних сил.

До обласного центру завітали 18 чоловічих та 13 жіночих команд. Учасники представляли різні куточки Закарпаття: Ужгород, Мукачево, Сваляву, Оноківці, Великий Бичків, Водицю – та інші області України, а саме: Львівську, Хмельницьку, Волинську, Рівненську, Київську, Запорізьку, Одеську, Харківську, Донецьку й Луганську.

Рівень спортсменів був доволі високим. На майданчик виходили переможці різноманітних всеукраїнських і навіть міжнародних змагань. У більшості матчів тривала цікава безкомпромісна боротьба до заключного розіграшу м’яча. Були й поєдинки, де одна з команд помітно виділялася на фоні іншої й упевнено контролювала хід зустрічі.

Серед чоловічих команд уже традиційно на провідних ролях були закарпатці Юрій Бокшан (Ужгород) і Михайло Скукіс (Свалява). Вони переконливо долали суперника за суперником і впевнено дійшли до 1/2 фіналу. На цій стадії змагань закарпатці перемогли Ярослава Бойчука (Львів) та Володимира Павелка (Самбір) з рахунком 2:0 (21:6, 21:12). А в паралельному півфінальному матчі львів’яни Даниїл Захарченко й Артур Балушинський вибороли звитягу в протистоянні з Ігорем Поліщуком (Вараш) та Станіславом Савченком (Луцьк). Підсумковий рахунок зустрічі – 2:1 (21:17, 18:21, 15:10).

У грі за третє місце Бойчук/Павелко обіграли пару Поліщук/Савченко (2:0 – 21:16, 21:19) й стали бронзовими призерами турніру. А переможцями змагань виявилися Бокшан/Скукіс, котрі в головному поєдинку вікенду перемогли пару Захарченко/Балушинський з рахунком 2:0 (21:18, 21:18).

У змаганнях серед жіночих команд Закарпаття без медалей не залишилося. Ужгородка Наталія Пуля в парі з Софією Бечкало (Трускавець) вибороли «бронзу». У півфіналі вони поступилися майбутнім тріумфаторкам – Євгенії Щемельовій (Київ) та Ользі Мельник (Деражня) з рахунком 0:2 (15:21, 17:21). А от у грі за третє місце Пуля/Бечкало зібралися і в напруженому протистоянні обіграли львів’янок Олену Калашник та Христину Гриців. Результат того матчу – 2:1 (21:13, 14:21, 15:10).

Фінальна зустріч Марта Мацкова/Юлія Хомин (Стрий) – Євгенія Щемельова (Київ) /Ольга Мельник (Деражня) завершилася на користь останніх з рахунком 0:2 (18:21, 31:33).

Переможці й призери турніру отримали грамоти, медалі, кубки та цінні подарунки.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах