36019
12:51 6.092022

«Минай» здобуває перший у сезоні заліковий бал

Спорт 4577

У понеділок, 5 вересня, головна футбольна команда Закарпаття провела перший домашній матч у сезоні 2022/23. На рідній «Минай-Арені» колектив Володимира Шарана приймав ковалівський «Колос».

На гру 3-го туру УПЛ господарі виходили зарядженими на перемогу, оскільки прагнули реабілітуватися за прикру виїзну поразку від «Олександрії» (1:2). І вже на 4-й хв. поєдинку їм удалося вийти вперед: Ельдар Кулієв скористався помилкою оборонця і, опинившись віч-на-віч з голкіпером, завдав результативного удару (1:0). На 23-й хв. 7-й номер «Минаю» спробував відзначитися й «пострілом» здалеку, але м’яч у тому епізоді пролетів повз ворота.

Гості відповіли на 25-й хв.: Павло Оріховський зробив верхову передачу, Денис Безбородько пробив головою, однак цілі не досяг. А от через 7 хвилин «Колос» свого таки добився. Олег Горін не за правилами зупинив Дениса Безбородька в межах карного майданчика, і арбітр призначив пенальті, яке в підсумку реалізував Павло Оріховський (1:1).

На 36-й хв. закарпатці мали чудову нагоду вдруге вийти вперед, але не скористалися нею. Ельдар Кулієв заробив 11-метровий удар, який узявся виконувати Олег Вишневський, та з «позначки» нападник «Минаю» схибив (м’яч влучив у стійку).

Більше небезпечних моментів у першому таймі не виникало, і на перерву команди пішли за нічийного результату.

А в дебюті другої 45-хвилинки минайці мали нагоду вийти вперед, але Євгеній Волинець урятував «Колос» після дальнього удару Олексія Хахльова. Закарпатська команда могла забити також на 59-й хв.: спочатку головою пробивав Єгор Твердохліб, а за мить удару з-за меж штрафної завдавав Вадим Вітенчук, але в обох епізодах на заваді став голкіпер.

Не використавши ці моменти, наприкінці зустрічі минайці могли пропустити. Нашим воротам протягом однієї затяжної атаки загрожували Павло Оріховський та Володимир Лисенко. У першому епізоді Олександр Бандура здійснив сейв, а в другому – супернику забракло точності.

У підсумку гра завершилася внічию – 1:1, що можна вважати закономірним результатом, оскільки поєдинок вийшов рівним і жодна з команд того дня не заслуговувала на поразку.

«Минай» кладе у свою скарбничку перший заліковий бал і готується до зустрічі з наступним суперником. У понеділок, 12 вересня, команда Володимира Шарана на виїзді зіграє з «Інгульцем» (Петрове).

«Минай» – «Колос» (Ковалівка) – 1:1 (1:1)

Голи: Ельдар Кулієв 4 – Павло Оріховський 32 (пен.).

«Минай»: Олександр Бандура, Ігор Гончар, Олег Горін, Дмитро Немчанінов, Іван Трубочкін, Вадим Вітенчук, Єгор Твердохліб, Олексій Хахльов (Антон Байдал 85), Назарій Воробчак (Данило Голуб 72, Валерій Рогозинський 85), Ельдар Кулієв (Дмитро Касімов 66), Олег Вишневський (Данило Колесник 85).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Колос»: Євгеній Волинець, Ніколай Золотов, Сергій Чоботенко, Роман Гончаренко, Олександр Чорноморець, Вадим Мілько, Павло Оріховський, Олег Ільїн (Кіріл Попов 82), Євгеній Ісаєнко (Євгеній Смирний 58), Сергій Болбат, Денис Безбородько (Володимир Лисенко 72).

Головний тренер – Ярослав Вишняк.

Результати інших матчів 3-го туру:

«Рух» (Львів) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:1,

«Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ) – 3:2,

«Дніпро-1» – «Верес» (Рівне) – 2:0,

«Металіст 1925» (Харків) – «Ворскла» (Полтава) – 3:2,

«Чорноморець» (Одеса) – «Інгулець» (Петрове) – 1:1,

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Львів» – 0:0,

«Олександрія» – «Металіст» (Харків) – 1:3.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах