36091
13:45 13.092022

Довгоочікувана історична перемога «Минаю»

Спорт 5882

Закарпатська команда вже третій сезон поспіль виступає в елітному футбольному дивізіоні України. І тільки зараз уперше в історії здобула виїзну перемогу.

Відбулося це 12 вересня в Петровому, що на Кіровоградщині. У рамках 4-го туру закарпатці зустрічалися з «Інгульцем». На цей поєдинок Володимир Шаран виставив той самий склад, який грав у минулому турі з «Колосом» (1:1). І це знову дало позитивний результат.

На стартових хвилинах зустрічі спостерігався енергійний футбол у виконанні обох колективів, та до загострень справа тривалий час не доходила. І тільки-но виник перший гольовий епізод, минайці одразу ж його реалізували. На 18-й хв. Олексій Хахльов навісив у штрафний майданчик суперника, де Єгор Твердохліб головою переправив м’яч у ворота (0:1).

Господарі прагнули відігратися ще в першому таймі, але їх намагання вміло нівелювали захисники «Минаю». Тож мінімальна перевага гостей збереглася до перерви.

«Інгулець» доволі активно розпочав другу 45-хвилинку, але забити не зміг. Ба більше, колектив Сергія Лавриненка пропустив удруге: Ігор Гончар з правого флангу відправив м’яч у штрафну, де Олексій Хахльов «розстріляв» ворота й зробив рахунок 0:2.

Такий результат зберігався до останньої хвилини основного часу зустрічі, допоки Олександр Бандура не зіграв руками за межами штрафного майданчика (за що отримав пряму червону картку) й арбітр призначив небезпечний штрафний. Молодий кіпер минайців Олександр Кемкін не зумів парирувати удар Олександра Козака й рахунок став 1:2.

Компенсований арбітром час був напруженим. Минайці всіма силами відбивалися і в підсумку таки вистояли. Перемога над «Інгульцем» стала для «Минаю» першою виїзною в УПЛ за всю історію виступів. Окрім цього, закарпатська команда перервала 19-матчеву безвиграшну серію, яка тривала понад рік.

Трохи більше ніж за тиждень (25 вересня) наша команда проведе перенесений домашній поєдинок 1-го туру проти «Львова». Сподіваємося, що ця звитяга додала впевненості нашій команді й у західноукраїнському дербі закарпатці також здобудуть перемогу.

«Інгулець» (Петрове) – «Минай» – 1:2 (0:1)

Голи: Олександр Козак 91 – Єгор Твердохліб 19, Олексій Хахльов 60.

«Інгулець»: Олексій Паламарчук, Євген Запорожець, Владислав Клименко (Віктор Блізніченко 46), Андрій Коробенко (Олександр Козак, 46), Артем Сітало, Володимир Одарюк (Максим Марусич 61), Сергій Ченбай, Олександр Кучеренко, Артем Смоляков, Дмитро Нагієв, Дмитро Поспєлов.

Головний тренер – Сергій Лавриненко.

«Минай»: Олександр Бандура, Олег Вишневський (Данило Колесник 68), Ігор Гончар, Олег Горін, Вадим Вітенчук, Назарій Воробчак (Валерій Рогозинський 80), Ельдар Кулієв, Дмитро Немчанінов, Іван Трубочкін, Єгор Твердохліб, Олексій Хахльов (Олександр Кемкін 90).

Головний тренер – Володимир Шаран.

Результати інших матчів 4-го туру:

«Рух» (Львів) – «Зоря» (Луганськ) – 3:1,

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Верес» (Рівне) – 0:1,

«Шахтар» (Донецьк) – «Чорноморець» (Одеса) – 2:1,

«Дніпро-1» – «Металіст 1925» (Харків) – 3:0,

«Колос» (Ковалівка) – «Металіст» (Харків) – 1:0,

«Динамо» (Київ) – «Львів» – 1:0,

«Ворскла» (Полтава) – «Олександрія» – 0:0.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах