36176
13:27 26.092022

Драматична поразка «Миная» на останніх хвилинах зустрічі

Спорт 3970

25 вересня на «Минай-Арені» провели перенесений поєдинок 1-го туру української Прем’єр-ліги з футболу сезону 2022/23 між місцевим «Минаєм» та «Львовом».

Цей матч мав відбутися місяць тому, однак львів’яни попросили перенести стартову гру, на що закарпатці дали згоду. І ось зараз, коли в національному чемпіонаті перерва на матчі збірних, було прийнято рішення провести це західноукраїнське дербі.

«Минай» та «Львів» – команди, які передусім борються за збереження прописки в елітному футбольному дивізіоні. Де як не в матчах з прямими конкурентами необхідно набирати очки.

Перша половина зустрічі проходила за доволі рівної гри. На полі було багато єдиноборств і жодної результативної атаки.

На 26-й хв. Владислав Бугай вийшов на хорошу ударну позицію, але переграти Германа Пенькова не зумів. Господарі відповіли за дві хвилини: Назарій Воробчак протягнув м’яч через усе поле, увірвався у штрафний майданчик, та м’яч після його удару пролетів повз ворота.

На 39-й хв. відбувся один із ключових епізодів матчу: Михайло Шишка, який з’явився на полі на 8-й хв., протягом трьох хвилин, з 37-ї до 40-ї, отримав дві жовті картки й був вилучений. Такий перебіг подій додав заряду нашій команді, і вона помчала вперед реалізовувати чисельну більшість.

Під ендшпіль першого тайму міг відзначитися Олег Горін, та оборонець «Минаю» після подачі Олексія Хахльова пробив неточно, а на початку другої 45-хвилинки близьким до взяття воріт був Ельдар Кулієв, але удар головою у виконанні 7-го номера виявився неточним.

Хороший момент на 65-й хв. виник у Артура Ременяка, проте його прицільний удар парирував Герман Пеньков. Зі схожої позиції на 71-й хв. бив Олексій Хахльов, але тоді в гру вдало вступив уже голкіпер «Львова».

У завершальній 20-хвилинці минайці грали з двома форвардами, сподіваючись вирвати перемогу, та склалося навпаки. У компенсований арбітром час Олександр Васильєв залишився без опіки у штрафному майданчику суперника й «розстріляв» ворота Германа Пенькова, тим самим принісши перемогу «Львову», котрий більше 50 хвилин грав у меншості.

Наступний матч у закарпатської команди буде надскладним, оскільки в гості завітає київське «Динамо». Цей поєдинок відбудеться 2 жовтня і розпочнеться о 13.00.

«Минай» – «Львів» – 0:1 (0:0)

Гол: Олександр Васильєв 91.

«Минай»: Герман Пеньков, Ігор Гончар, Олег Горін, Дмитро Нємчанінов, Іван Трубочкін (Валерій Рогозинський 83), Вадим Вітенчук, Олексій Хахльов (Євген Селезньов 83), Єгор Твердохліб (Руслан Паламар 57), Ельдар Кулієв, Назарій Воробчак (Данило Голуб 70), Олег Вишневський (Данило Колесник 57).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Львів»: Іван Пономаренко, Борис Крушинський (Роман Никитюк 77), Назарій Муравський, Андрій Бусько, Богдан Мишенко (Михайло Шишка 8), Олександр Васильєв, Максим Грисьо, Віталій Бойко, Артем Мильченко, Назарій Нич, Владислав Бугай (Артур Ременяк 28, Артем Вовкун 77).

Головний тренер – Олег Дулуб.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах