36295
14:34 9.102022

В Ужгороді влаштували свято велоспорту для дітей. ФОТО

Спорт 5280

У суботу, 8 жовтня, у Боздоському парку відбувся Кубок та першість КОДЮСШ «Спартак» з велоспорту серед дітей та молоді «Велолідер».

Свято велоспорту в нашому місті вже стало доброю традицією. Його проводять двічі на рік (навесні та восени), починаючи з 2017-го. Метою цього спортивного заходу є формування традицій активного сімейного відпочинку, залучення уваги громадськості до безпеки дітей та дорослих під час велопрогулянок містом, порушення питання розбудови велоінфраструктури та формування велокультури в місті, залучення дітей до регулярних занять фізичною культурою і спортом, а також пошук талановитих дітей та підлітків для подальших систематичних занять велоспортом.

Зазвичай, учасниками Кубка та першості КОДЮСШ «Спартак» з велоспорту стають близько 150 юних любителів їзди на велосипедах. Цього ж разу в зв’язку з перенесенням змагань (через несприятливі погодні умови) кількість дітей була втричі меншою – близько 50-ти. Більшість велосипедистів представляли Ужгород і Мукачево, та були й діти-переселенці з Харкова.

Змагання відбувалися окремо серед хлопців та дівчат за віковими категоріями на трьох локаціях: «садок» (3–6 років), «школа їзди» (9–12 років) та «крос-кантрі» (7–12 років). Кожна дитина прагнула найвищого результату, а тому боротьба за медалі була цікавою та яскравою. Там, де бракувало майстерності, на перший план виходила самовіддача та жага до перемоги.

Переможці та призери змагань отримали багато позитивних вражень, а також були нагороджені медалями, грамотами та цінними подарунками. Окрім цього втішні призи отримали всі учасники свята велоспорту.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах