ko.net.ua

В Ужгороді влаштували свято велоспорту для дітей. ФОТО

У суботу, 8 жовтня, у Боздоському парку відбувся Кубок та першість КОДЮСШ «Спартак» з велоспорту серед дітей та молоді «Велолідер».

Свято велоспорту в нашому місті вже стало доброю традицією. Його проводять двічі на рік (навесні та восени), починаючи з 2017-го. Метою цього спортивного заходу є формування традицій активного сімейного відпочинку, залучення уваги громадськості до безпеки дітей та дорослих під час велопрогулянок містом, порушення питання розбудови велоінфраструктури та формування велокультури в місті, залучення дітей до регулярних занять фізичною культурою і спортом, а також пошук талановитих дітей та підлітків для подальших систематичних занять велоспортом.

Зазвичай, учасниками Кубка та першості КОДЮСШ «Спартак» з велоспорту стають близько 150 юних любителів їзди на велосипедах. Цього ж разу в зв’язку з перенесенням змагань (через несприятливі погодні умови) кількість дітей була втричі меншою – близько 50-ти. Більшість велосипедистів представляли Ужгород і Мукачево, та були й діти-переселенці з Харкова.

Змагання відбувалися окремо серед хлопців та дівчат за віковими категоріями на трьох локаціях: «садок» (3–6 років), «школа їзди» (9–12 років) та «крос-кантрі» (7–12 років). Кожна дитина прагнула найвищого результату, а тому боротьба за медалі була цікавою та яскравою. Там, де бракувало майстерності, на перший план виходила самовіддача та жага до перемоги.

Переможці та призери змагань отримали багато позитивних вражень, а також були нагороджені медалями, грамотами та цінними подарунками. Окрім цього втішні призи отримали всі учасники свята велоспорту.

Олег МИКИТА