36367
15:09 17.102022

«Минай» та «Верес» поділили очки

Спорт 2866

Минулого вікенду головна футбольна команда Закарпаття – «Минай» – приймала рівненський «Верес». Це був матч 7-го туру УПЛ сезону 2022/23.

Фото ФК «Минай»

Розпочався поєдинок зі швидкого гола команди гостей. На 5-й хв. Валерій Кучеров точною передачею вивів Віталія Дахновського віч-на-віч з воротарем, і той, обігравши Олександра Бандуру, увігнав м’яч у сітку воріт (0:1). Такий перебіг подій збадьорив футболістів «Минаю», які після пропущеного м’яча почали стабільно створювати небезпечні моменти.

На 15-й хв. гольову нагоду мав Олег Вишневський, та перспективний удар нападника заблокував захисник. Через хвилину воротам Богдана Когута з лінії штрафного майданчика загрожував Єгор Твердохліб, але м’яч у тому епізоді пролетів над воротами. На 26-й хв. в епіцентрі подій опинився вже Олег Горін: захисник «Минаю» небезпечно пробивав головою після подачі з кутового, та воротар «Вереса» парирував його удар. Ще одного разу близьким до взяття воріт був Олег Вишневський. На 34-й хв. удар 77-го номера «Минаю» відбив голкіпер, а на добиванні рівнян урятував захисник, вибивши м’яч з незахищених воріт.

Не використавши гольові моменти, на перерву минайці пішли, поступаючись у рахунку. А на початку другої 45-хвилинки закарпатці могли пропустити й другий м’яч, та кіпер «Минаю» врятував свою команду після небезпечного удару Геннадія Пасіча, а добивання від Станіслава Шарая виявилося неточним.

А от на 64-й хв. колектив Володимира Шарана таки досяг свого. Активний Олег Вишневський у суперництві із захисниками зумів завдати удару, з яким кіпер «Вересу» не впорався (1:1).

У завершальній фазі гри команди демонстрували цікавий динамічний футбол, намагаючись вирвати перемогу. Передумови для цього були. Забивати могла як одна команда, так і друга. На 86-й хв. Олег Гончар навісив у штрафний майданчик суперника, де Валерій Рогозинський завдавав потужного удару головою, але м’яч по-зрадницьки пролетів мимо воріт. А на четвертій компенсованій хвилині Роман Гагун намагався відзначитися прицільним ударом з лінії штрафного майданчика, та Олександр Бандура зіграв надійно.

У підсумку матч завершився внічию – 1:1. Закарпатці здобувають один заліковий бал, хоча награли й на більше. Далі в «Минаю» виїзна гра з «Металістом 1925» (Харків), у якій також потрібно брати очки.

«Минай» – «Верес» (Рівне) – 1:1 (0:1)

Голи: Олег Вишневський 64 – Віталій Дахновський 5.

«Минай»: Олександр Бандура, Олег Горін (Богдан Чуєв 81), Ігор Гончар, Іван Трубочкін (Тарас Дмитрук 91), Дмитро Нємчанінов, Вадим Вітенчук, Олексій Хахльов, Єгор Твердохліб, Назарій Воробчак, Олег Вишневський (Юрій Коломоєць 81), Ельдар Кулієв (Валерій Рогозинський 61).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Верес»: Богдан Когут, Роман Гагун, Василь Курко, Семен Вовченко, Євгеній Пасіч, Дмитро Кльоц, Валерій Кучеров, Віталій Дахновський (Владислав Шарай 75), Станіслав Шарай (Олександр Лебеденко 71), Геннадій Пасіч, Микола Гайдучик (Михайло Сергійчук 71).

Головний тренер – Юрій Вірт.

Результати інших матчів 7-го туру:

«Інгулець» (Петрове) – «Олександрія» – 1:2,

«Металіст» (Харків) – «Ворскла» (Полтава) – 3:2,

«Металіст 1925» (Харків) – «Львів» – 2:2,

«Рух» (Львів) – «Дніпро-1» – 2:3,

«Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 3:1,

«Чорноморець» (Одеса) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – перенесено,

«Зоря» (Луганськ) – «Колос» (Ковалівка) – перенесено.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах