36377
12:00 19.102022

Визначили чемпіона та призерів чемпіонату Закарпаття з баскетболу

Спорт 5902

Минулого вікенду в ужгородському СК «Юність» відбулися вирішальні поєдинки чемпіонату області з баскетболу сезону 2021/22.

У суботу, 15 жовтня, відбулися півфінальні протистояння, які були сповнені інтриги від стартових до завершальних хвилин.

Спочатку на майданчик вийшли БК «Тиса» (Виноградів) та БК «Мукачево». У першій половині поєдинку перевагою володіли мукачівці: вони краще за суперника оборонялися й продуктивніше діяли в атаці. Як підсумок – 30:34 після двох зіграних чвертей.

У третій 10-хвилинці «Мукачево» втратило лідерство (49:48), однак на початку четвертої чверті знову вийшло вперед (54:59). Та все ж вирішальне слово було за номінальними господарями. На останніх хвилинах протистояння виноградівці переломили хід зустрічі на свою користь й здобули важливу перемогу з рахунком 68:60.

В іншому півфіналі БК «Ужгород-УжНУ» зустрічався із ЗОДЮСШ м. Ужгород. На старті гри активнішою була ЗОДЮСШ. Гравці цієї команди уміло захищалися й добре діяли в нападі. Як підсумок – 9:18 після 10 зіграних хвилин. А ось у другій частині матчу більш досвідчені гравці додали й не тільки наздогнали суперника, а й створили собі 8-очкову перевагу (33:25).

Та здаватися ЗОДЮСШ не збиралася і після великої перерви нав’язувала серйозну конкуренцію, однак здобути перемогу чинним чемпіонам області не вдалося. «Ужгород-УжНУ» на досвіді переміг (72:69) й отримав перепустку до фіналу.

У неділю, 16 жовтня, відбулися матч за 3-тє місце та фінал. На відміну від попередніх ігор, ці матчі проходила за відчутної переваги однієї з команд.

У матчі за «бронзу» ЗОДЮСШ м. Ужгород значно переважала «Мукачево». Представники обласного центру Закарпаття зі стартових хвилин захопили лідерство і впевнено наближалися до своєї цілі. Вже за підсумками першої половини матчу перевага господарів сягала 19 очок (51:32).

На цьому ужгородці не зупинялися і в заключних 10-хвилинах ще більше наростили гандикап. У підсумку ЗОДЮСШ м. Ужгород святкувала перемогу з рахунком 107:67.

Фінальне протистояння «Ужгород-УжНУ» – «Тиса» (Виноградів) як і очікувалося, проходило за переваги господарів. Ужгородці за багатьма показниками переважали суперників й цілком закономірно здобули перемогу. Після двох зіграних чвертей рахунок був 42:36, а на момент фінальної сирени становив – 94:62.

Отож «Ужгород-УжНУ» – чемпіон Закарпаття з баскетболу сезону 2021/22. «Тиса» (Виноградів) – срібний призер, а ЗОДЮСШ м. Ужгород – володар бронзових медалей.

Кращим захисником сезону визнали Дениса Ігнатишина («Тиса»). Кращим нападником став Антон Іванина («Ужгород-УжНУ»), а титул MVP здобув Артем Пустовіт («Ужгород-УжНУ»).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини