36395
11:47 20.102022

У Берегові стартували поєдинки з футболу на Кубок ВФСТ «Колос» серед ветеранів

Спорт 7287

На змагання у закарпатське містечко над Верке приїхало 14 команд гравців віком 55 років і старше та стільки ж – на п’ять років молодших.

Найбільш солідно представлені Полтавська область (5 колективів), Черкаська (4), Київська (4), по 2-3 клуби виступають з сільських населених пунктів Житомирської, Одеської, Львівської, інших регіонів країни.

На жаль, як і на попередніх змаганнях з волейболу, важкої атлетики, настільного тенісу, шахів та шашок, що теж проходили в Берегові, жодним спортсменом не було представлено Закарпаття. За словами голови обласної організації ВФСТ “Колос” Василя Хмельницького, йому обіцяли сформувати кілька збірних аж три активісти закарпатського ветеранського футболу, але коли справа дійшла до конкретики, заявили, що гравці на роботі й не можуть взяти участі в турнірі, хоча більшість з них – приватні підприємці і мають власний бізнес.

“З цього зробимо висновки і на першості “Колоса” – ”45 і старше”, яке стартує наступного тижня, команда краю обов’язково буде присутня, – каже Карпатському Об’єктиву голова осередку.- Ставку робитимемо не на колишніх майстрів обласного центру, а на любителів шкіряного м’яча з інших міст Закарпаття.”

Першого дня змагань загалом було зіграно 12 матчів. “Яготин” з Київщини обіграв “Квадратний метр” з смт. Крижопіль Вінницької області – 2:1. “Грант-Вікторія” з Полтави поступилася чорнобайському “Колосу” з Черкас – 1:2, полтавський “Ветеран” розписав мирну нічию (1:1) з коломийським “Сільмашем” з Івано-Франківська, васильківські футболісти з Київщини склали зброю бахмутському “Колосу” з Донеччини – 1:2.

Серед гравців на полі побачили чимало знайомих облич. Зокрема Юрія Грицини, що колись виступав за столичне “Динамо”, а тепер захищає кольори ветеранського Василькова з Київщини, батька його одноклубника Дениса Хльобаса, що виходить зараз на майданчик у футболці “Лохвиці” з Полтавщини, Валентина Полтавця з “Чорноморця” та “Ворскли”, котрий нині допомагає полтавчанам, інших.

“Надзвичайно приємно зустріти на цьому турнірі старих знайомих, друзів,- ділиться з Карпатським Об’єктивом Іван Фаденяк з смт. Івано-Франкове, що за кілька десятків кілометрів майже від однойменного обласного центру.- Поспілкуватися, згадати молоді роки, обмінятися думками щодо нинішнього стану загалом в Україні та вітчизняному футболі зокрема, що переживає не прості часи. До того ж, це – хороша можливість відключитися від повсякденної рутини, поплавати в термальному басейні НСБ “Закарпаття”, познайомитися з цікавинками краю.”

Турнір триватиме до 21 жовтня, в цілому в матчах беруть участь понад 500 чоловік.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах