36436
11:34 24.102022

У Берегові завершився турнір на Кубок ВФСТ «Колос» з футболу серед ветеранів

Спорт 7926

Нагадаємо: в поєдинках брали участь 28 команд з усієї України, загалом понад 500 гравців віком від 50 та 55 років і старше. Переможцям вручені почесні статуетки і медалі.

На двох штучних полях берегівського стадіону “Дружба” вболівальники побачили й знайомі обличчя колишніх гравців таких знаменитих клубів, як київське “Динамо”, одеський “Чорноморець”, львівські “Карпати”, полтавська “Ворскла”, інших. Ветерани й нині не поривають з любимою грою, виступають в різних турнірах, серед яких і першість сільських колективів Всеукраїнського товариства “Колос”. Прикро, що й цього разу на газон не виходили представники Закарпаття. Однак керівництво обласного осередку пообіцяло, що наступного тижня в зустрічах на Кубок ВФСТ серед гравців 45 років і старше побачимо й наших футболістів. Турнір стартує 27 жовтня теж у Берегові.

А вчора на стадіоні “Дружба” проходили фінальні поєдинки серед сьогоднішніх учасників. Серед “п’ятидесятників” першими помірялися силами у боротьбі за “бронзу” донецький “Бахмут” та черкаський “Обрій”. Матч завершився бойовою нічиєю – 1:1, а пенальті краще пробили донеччани – 4:3. У фіналі зустрілися “Пирятин” з Полтавської області та “Ветеран” з однойменного району. Перемогу святкували перші – 1:0, їм і дістався почесний трофей.

Серед клубів “55+” “золото” між собою розіграли львівський “Явір” та “Чорнобай” з Черкащини. Сильнішими виявилися “западенці”, які зуміли два рази поцілит у ворота суперника – 2:0. Їм голова Закарпатського осередку ВФСТ Василь Хмельницькй і вручив Кубок та медалі. Третє місце виборола команда з Василькова (Київська область), яка поклала на лопатки “Переяслав” теж з цього регіону – 4:0.

Кращим бомбардиром у цій підгрупі став Валерій Шептун з “Явіра” – 6 забитих м’ячів. Стільки ж провів у ворота суперників у зустрічах команд “50+” Сергій Лупінос з “Пирятина”. Найактивнішими гравцями визнали відповідно Анатолія Архіпова з Василькова та Андрія Брагинця з “Ветерана” Полтавського району. А серед кіперів не мали собі рівних Сергій Степаненко з Перяслава та Олег Тертичний з черкаського “Обрія”.

“Турнір пройшов на високому рівні, – прокоментував Карпатському об’єктиву хід змагань секретар суддівської бригади Олександр Гурин.- Жодних нарікань на діїї арбітрів чи суперників не поступало. Слід відмітити бойовий дух поєдинків – усі боролися з повною віддачею, а вболівальники гаряче підтримували свої команди. Слова подяки треба сказати й господарям змагань Василю Хмельницькому та директору НСБ “Закарпаття” Максиму Пуздомилу, які створили нам комфортні умови як для проведення ігор, так і відпочинку.”

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах