36481
11:24 27.102022

Головний тренер «Минаю» Володимир Шаран: «Ми демонструємо, що ми сильна держава і, попри складні умови, проводимо чемпіонат»

Спорт 2407

Коуч закарпатської команди поспілкувався з клубною пресслужбою напередодні зустрічі з «Ворсклою» у матчі 10-го туру Vbet Ліги.

– Володимире Богдановичу, 28 жовтня стартує уже 10 тур сезону 2022/23. Чи могли б ви подумати напередодні старту чемпіонату, що командам вдасться більш-менш спокійно, враховуючи ситуацію, подолати цей шлях?

– Звичайно, сумніви були. Адже багато фахівців сумнівались у тому, що під час війни вдасться провести чемпіонат. Тим паче коли почались перші зупинки матчів. Якщо не помиляюсь, то у грі першого туру «Рух» – «Металіст» була тривала пауза через повітряну тривогу. Але Слава Богу, завдяки нашим хлопцям та дівчатам ЗСУ і організаторам чемпіонату ігри тривають. Але дійсно деякі матчі довелось переносити саме через масштабні обстріли.

Таким чином ми демонструємо, що ми сильна держава і, попри складні умови, проводимо чемпіонат з футболу. Дуже багато людей слідкують за матчами в прямому етері або дивляться у записі.

– Згода «Минаю» на перенесення гри 9-го тура УПЛ допомогла «гірникам» досягти результату у матчі Ліги чемпіонів?

– Думаю, що так. Всі бачили і розуміли, що «Селтік» – дуже непроста команда. І шотландцям потрібна була лише перемога. А нашим хлопцям для збереження місця у єврокубках достатньо було здобути нічию. «Шахтар», правда, міг і виграти вчорашню гру, але міг і програти. Відчувалось, що у кінці поєдинку сил у донеччан уже не вистачало. Виїзна гра з нашою командою напередодні ЛЧ могла б ускладнити ситуацію «гірникам».

– «Минай» та «Ворскла» підходять до особистої зустрічі у гарному настрої – закарпатці обіграли «Металіст 1925» (1:0), а полтавці відібрали очки у «Динамо» (1:1) …

– Якщо враховувати старт у чемпіонаті «Ворскли», то нічийний результат у виїзному матчі проти «Динамо» – хороший результат для команди Віктора Скрипника. Багато разів полтавці втрачали очки не по грі. В команді зібрані дуже кваліфіковані футболісти і, наскільки мені відомо, у клубі загалом стабільна фінансова ситуація. Тому «Ворскла» займає не те місце, на яке заслуговує. Це не тільки моє враження, але й футбольних фахівців України.

Щодо наших хлопців, та психологічний стан – гарний. Він був таким напередодні гри проти «Металіста 1925» і залишається позитивним зараз. Вдячний президенту клуба Валерію Пересоляку за те, що підтримує хлопців – команда регулярно отримує преміальні за здобуті очки. Тому наразі усі компоненти складаються таким чином, щоб у хлопців був гарний, бойовий настрій.

– У поточному сезоні «Минай» краще грає на виїзді. А матч проти «Ворскли» у цьому плані особливий – гра виїзна, а стадіон – домашній. Можливо, це допоможе команді позбутись неприємної серії?

– Можливо. Чотири поєдинки провели вдома і ніяк не можемо перемогти. Я вважаю, та й хлопці говорять, що у зв’язку із цим присутня напруга і відповідальність тисне. Але ж ми у 10-у турі проти «Ворскли» граємо на виїзді, тому можемо розраховувати на позитивний результат.

Зазначимо, що матч 10-го туру УПЛ між «Ворсклою» (Полтава) та «Минаєм» відбудеться найближчої суботи, 29 жовтня, і розпочнеться о 13:00.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини