36571
12:18 2.112022

ВК «Ужгородський національний університет» стартував у другій лізі

Спорт 4413

У місті Хирів Львівської області відбувся перший тур чемпіонату України з волейболу серед команд другої ліги. Уперше в цих змаганнях стартувала команда Ужгородського національного університету.

З огляду на дебют виступи слід вважати вдалими. Наші волейболісти здобули одну перемогу й двічі поступилися, давши справжній бій суперникам.

  1. ВК «Біоресурс» – «Ужгородський національний університет» – 0:3 (21:25, 16:25, 19:25).
  2. «Ужгородський національний університет» – ВК «Горіш» (Делятинська ТГ) – 2:3 (30:32, 24:26, 25:23, 25:20, 8:15).
  3. ХАЕС-НАЕК (Нетішин) – «Ужгородський національний університет» – 3:1 (20:25, 25:18, 25:22, 25:17).

Стартовий склад нашої команди в першій грі з ВК «Біоресурс» був таким: Ростислав Крайниковець, Богдан Скляров, Олександр Луговий, Михайло Скукіс (тренер та капітан), Юрій Бокшан, Юрій Тахтаров та Володимир Феньо. На заміну в цій грі виходили на майданчик Богдан Павлій і Руслан Казаков. Незважаючи на стартові хвилювання на такому серйозному рівні, гра пройшла за впевненої переваги та під повним контролем ситуації нашою волейбольною дружиною. Усі, хто виходив на майданчик, зіграли надійно та рівно. Хіба що можна виокремити кращого бомбардира цієї зустрічі з нашого боку – Юрія Бокшана, який спираючись на свій досвід, зміг набрати 19 залікових очок.

Друга гра з ВК «Горіш» (Делятинська ТГ) уже мала зовсім інший підтекст. А саме завдяки успішній грі нашої команди в першому матчі суперник із надзвичайно титулованим складом (три гравці виступали на рівні суперліги, а один із них – Євгеній Жоров – успішно грав у суперлізі ще за ужгородську команду ЗакДУ), ретельно розбирав наші дії при підготовці до матчу. Як потім зізнався тренер цієї команди, він закликав своїх волейболістів дуже серйозно поставитися до суперника. Стартовий склад команди УжНУ виявився незмінним порівняно з першою грою. А на заміни виходили Богдан Герич, Артур Денис, Ерік Курак. Поєдинок видався напрочуд бойовим, напруженим, про що красномовно говорить фінальний рахунок 3:2 на користь наших географічних сусідів. Але слід зазначити, що в цьому двобої ми все ж заробили одне очко до турнірної таблиці. Хоч упевнена гра в першому матчі зіграла з нами злий жарт – досвідчений суперник використав отриману інформацію проти нас сповна.

У третій грі УжНУ зійшовся в портистоянні на майданчику з «ХАЕС-НАЕКом» із Нетішина. Ця команда теж складена переважно з досвідчених гравців, тому перед нами знову постала непроста задача. До того ж травма Сашка Лугового в другій грі додала тренеру Михайлові Скукісу головного болю. Стартовий склад нашої команди в третій зустрічі був таким: Ростислав Крайниковець, Богдан Скляров, Богдан Павлій, Михайло Скукіс (тренер-гравець та капітан команди), Юрій Бокшан, Юрій Тахтаров та ліберо Володимир Феньо. На заміну в цій грі виходили на майданчик Артур Денис, Руслан Казаков. Перша партія пройшла за нашим сценарієм. Як наслідок – перемога, ніщо не віщувало поразки. Мабуть, усе ж далися взнаки втома й відсутність належного досвіду доводити в таких випадках справу до кінця. Ми програли дві наступні партії. Отож у четвертій, вирішальній, тренер удався до рішучих дій і перекроїв повністю склад та ігрову схему. Ризик виправдав себе, шанси у цій партії з’явилися, однак усе ж то був не наш день.

У підсумку після першого туру маємо: по-перше, 4 залікові очки до турнірної таблиці; по-друге, неоціненний досвід, бо хлопці, які ще не грали на такому рівні, зрозуміли, що ми не зайві на цьому святі волейболу. Нас визнали, нас поважають, що стимулювати команду в період підготовки до другого туру. А працювати є над чим. Водночас бажання в команди покращити свою гру – хоч відбавляй.

А ось як гру нашої команди оцінили на сайті Федерації волейболу України: «Візьмемо склад ужгородців: граючим тренером тут не хто інший, як універсальний майстер змагань на піску та снігу Михайло Скукіс, а поруч із ним – його незмінний «пісочно-сніговий» партнер Юрій Бокшан, який, до речі, був у когорті «Барком-Кажанів», коли львів’яни вперше в своїй історії підкорили чемпіонський титул вітчизняної суперліги. Плюс – достатньо цікаві за своїми спроможностями центральний блокуючий Юрій Тахтаров і догравальник Ростилав Крайниковець. Щоправда, інші представники УжНУ переважним чином ще зовсім молоді й малодосвідчені, але їм є в кого вчитися. Можливо, незабаром якраз навчаться до того рівня, щоби більше не «зливати» психологічно тому ж «ХАЕС-НАЕКу», коли, після вдалого першого сету, надалі гра у лідерів ужгородської команди відверто не пішла…»

Склад Волейбольного клубу «Ужгородський національний університет»

№ п/пП І БПосади 
1Смоланка Володимир ІвановичПрезидент ВК
2Маріонда Іван ІвановичНачальник команди
3Пригара Василь Юрійовичменеджер
4Тарасюк Володимир ЮрійовичПрес-аташе
№ п/пП І БПосади
1Скукіс Михайло ВасильовичГоловний тренер
2Скукіс Василь ФранцісовичПомічник тренера
3Тереш Василь МихайловичЛікар
4Кулик ОлександрМасажист
№ п/пПрізвище та імя гравцяАмплуа
1.Феньо Володимирдіагональний
2.Павлій Богдандогравальник
3.Герич Богданцентральний блок
4.Крайниковець Ростиславдогравальник
5.Казаков Русланзв’язуючий
6.Скляров Богданцентральний блок
7.Луговий Олександрдіагональний
8.Курак Ерікліберо
9.Скукіс Михайлодогравальник
10.Піпта Павлоліберо
11.Жірош Михайлоцентральний блок
12.Нитка Іванліберо
13.Денис Артурдогравальник
14.Бокшан Юрійдогравальник
15.Тахтаров Юрійцентральний блок

Прес-служба ВК «Ужгородський національний університет»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах