36587
17:47 2.112022

У берегівському селі Яноші медалі з футболу виборювали дванадцятилітні

Спорт 7658

Турнір проводився на честь воїнів Збройних Сил України.

У змаганнях взяли участь вісім команд – п’ять з Київщини і по одній з Виноградова, Тячева та Мукачівського району.

У поєдинку за 3 місце мали виступати закарпатці, але виноградівці на зустріч не приїхали, тому замість них згідно з попередніми результатами на поле вийшли юні спортсмени Межигір’я, які помірялися силами з ровесниками київського “Гепарду”. Фортуна уміхнулася першим. А “золото” розігрували між собою столична “Оболонь” та їх земляки з ДЮСШ-14. Активнішими були й більше атакували кияни, але забити гол так і не змогли. Натомість, як це часто буває у футболі, вихованці спортивної школи наприкінці гри мали реальний шанс вирвати перемогу, але їх нападник не дотягнувся головою до м’яча.

Долю Кубка вирішували пенальті, пробивання яких виявилося досить драматичним. “Оболонь” повела в рахунку, а відтак їх кіпер Денис Бурненко відбив удар суперника. Здавалося б, з’явилися реальні шанси на звитягу. Але потім помиляляються гравці обидвох команд – одні послали шкіряного повз стійку, інші влучили в поперечину. Зрештою, більш досвідчені кияни зуміли розставити крапки над “і” й довели рахунок до 4:2. Їм і вручили почесний трофей.

Кращим гравцем турніру визнали Олега Рябцева з “Оболоні,” воротарем – Назара Семенога з ДЮСШ-14, нападником – Михайла Вороніна з Межигір’я і бомбардиром – Антога Поплавського з “Гепарду”.

Прикметно, що разом з юнаками на газон виходили й дівчата, причому грали вони не гірше за хлопців.

Переможців і відзначених щиро вітали голова Яношівського старостинського округу Ержебет Бакош, один з основних меценатів турніру, місцевий підприємець, член виконкому Берегівської міськради Тиберій Біров, учасник бойових дій на Сході України Василь Вовкунович, заступник начальника міського управління освіти та культури Оксана Радик, старший тренер Берегівської ДЮСШ Володимир Петрушко – натхненник і головний організатор змагань. Призерам вручили пам’ятні Кубки та медалі, відповідні Дипломи, фруктові соки та кілька ящиків червонобоких яблук.

Завтра, 3 листопада, на поле стадіону в Яноші вийдуть десятилітні футболісти. Тут теж виступатимуть 8 команд. На цей раз сім із них представлятимуть різні регіони Закарпаття – Мукачево, Берегово, Виноградово, Іршаву.

Початок відкриття змагань о 10.00 год на стадіоні села Яноші.

Микола Горват

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах