36762
15:14 18.112022

Команда з Тячівщини стала чемпіоном Закарпаття з футболу

Спорт 6200

17 листопада на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся фінальний матч Благодійного турніру – чемпіонату Закарпаття на честь воїнів ЗСУ. У боротьбі за почесний трофей зійшлися «Медея» (Оноківська ТГ) та «Вільхівці».

Виокремити фаворита фінального протистояння було складно. Обидва колективи заслуговували на перемогу, напередодні довівши свою міць. На футбольному полі було багато боротьби, оскільки матч мав надзвичайну ціну. На кону – титул чемпіона Закарпаття.

Перший небезпечний момент у поєдинку виник на 19-й хв. і одразу завершився взяттям воріт. Кращий бомбардир чемпіонату – гравець «Медеї» Руслан Соскида – вийшов віч-на-віч з голкіпером і впевнено його переграв (1:0). Ще до перерви у «Вільхівців» виникли два небезпечні моменти, але реалізувати їх не вдалося (надійно у воротах діяв Юрій Славік).

Такий рахунок явно не влаштовував гостей і вони в другому таймі більше володіли м’ячем і активніше йшли вперед. Перший дзвіночок для «Медеї» пролунав на 69-й хв., коли гравець «Вільхівців» поцілив у каркас воріт. Підопічні В’ячеслава Пінковського так і не зуміли перевести гру на половину поля суперника й згодом пропустили два м’ячі.

Героєм фіналу став Богдан Кіреєв, котрий на 77-й хв. зрівняв рахунок, а на 79-й хв. вивів гостей уперед (1:2).

У завершальній 15-хвилинці «Медея» майже нічого небезпечного не створила, а «Вільхівці» навпаки – могли збільшувати свою перевагу. У підсумку матч завершився вольовою перемогою «Вільхівців» з рахунком 1:2. Підопічні Юрія Бучка вперше у своїй історії вибороли титул чемпіонів Закарпаття з футболу.

Також мав відбутися матч за третє місце між виноградівським «Севлюшем» та рахівськими «Карпатами», однак останні відмовилися від поєдинку (причина – брак фінансів). Зважаючи на воєнний стан, пояснення «Карпат», минулу практику чемпіонату й позицію виноградівського клубу, на засіданні виконкому ЗАФ та Ради президентів футбольних клубів Закарпаття було прийнято рішення присудити «бронзу» двом командам.

На цьому обласні футбольні баталії в нашому краю не завершуються. Вже найближчого вікенду стартуватиме Кубок Закарпаття 2022.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Рахівщині попрощаються з Василем Бочкором, який майже рік вважався зниклим безвісти
09:02
На Берегівщині чоловік підпалив 10-річного сина співмешканки, хлопчик помер
08:34
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
Всі новини