36899
13:38 5.122022

Ужгородські баскетболісти лідирують із 100-відсотковим показником

Спорт 8237

2 та 4 листопада БК «Ужгород» на своєму майданчику (в СК «УжНУ») зіграв чергові матчі Вищої ліги України з баскетболу сезону 2022/23.

Спочатку команда Олександра Зубковського зустрічалася з «Калушем-ПНУ», а потім протистояла «Че-Баскет-ЧОДЮСШ» (Чернівці). Обидві ігри вийшли цікавими та інтригуючими, а перемоги закарпатським баскетболістам давалися непросто.

«Ужгород» – «Калуш-ПНУ» – 65:59

Початок гри в ужгородців не склався. У наших баскетболістів були проблеми з реалізацією: їм знадобилося майже п’ять хвилин, аби набрати перші очки із гри. У підсумку стартову чверть господарі програли (рахунок на табло – 8:15). На початку другої 10-хвилинки у нашої команди теж не все виходило в нападі, чим користувався суперник і збільшив свій відрив до 12 пунктів (8:20).

Однак «Ужгород» невдовзі взявся виправляти ситуацію і з плином часу нівелював відставання. На велику перерви команди пішли за рахунку 30:33, а вже за підсумками трьох зіграних чвертей закарпатці були попереду – 53:51. Очікувалося, що заключна чверть проходитиме у напруженій безкомпромісній боротьбі, та ні. Наші баскетболісти надійно відіграли в захисті, добре в атаці й, спіймавши кураж, доволі впевнено довели гру до переможного для себе результату (65:59).

Точними кидками у складі БК «Ужгород» відзначилися: Богдан Владов (19 очок), Денис Кошовець (15), Артем Пустовіт (8), Максим Андреянов (7), Валентин Рипкович (7), Андрій Попадинець (6), Артем Романиця (2) і Владислав Плешаков (1).

«Ужгород» – «Че-Баскет-ЧОДЮСШ» (Чернівці) – 96:95

Усі 40 хв. ігрового часу проходили в напруженій конкуренції. Боротьба точилася на кожному метрі майданчика. Поступатися того дня ніхто не збирався. Обидва колективи викладалися на максимум, демонструючи доволі результативний баскетбол, а лідер у рахунку змінювався досить часто (по декілька разів за чверть).

Після двох зіграних чвертей попереду були гості (49:53). Та ця перевага, власне як і попередні, нічого ще не означала. У третій 10-хвилинці закарпатці не тільки наздогнали суперника, а й створили собі гандикап у 9 очок (77:68). Але втримати цей переможний результат і спокійно довести гру до звитяги нашим хлопцям не удалося. За декілька хвилин господарі підпустили гостей впритул, а на завершальній хвилині матчу чернівчани й взагалі повели в рахунку (94:95).

Назрівала сенсація: на порятунок в ужгородців залишалося всього декілька секунд. Головний тренер закарпатського БК Олександр Зубковський, взявши тайм-аут, дав правильні вказівки своїм підопічним і вони за дві секунди до фінальної сирени провели вирішальну результативну атаку, яка принесла їм перемогу (96:95).

Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробили: Богдан Владов (21 очко), Артем Романиця (20), Андрій Попадинець (17), Денис Кошовець (12), Валентин Рипкович (12), Максим Андреянов (7), Дмитро Пілієв (3), Владислав Плешаков (2) і Артем Пустовіт (2).

Також у рамках 3-го з’їзного туру в СК «УжНУ» відбулася гра між «Калушем-ПНУ» та «Че-Баскетом-ЧОДЮСШ» (Чернівці). Фінальна сирена зафіксувала переконливу перемогу калушан із рахунком 100:62.

Отож, набравши в шести іграх 12 очок із 12 можливих, ужгородці заслужено (разом із рівнянами) опинилися на вершині групи №2. Та свою міць нашим баскетболістам ще необхідно буде довести з іншими командами, а саме з БК «Рівне-ОШВСМ», БК «Самбір» та «Львівською Політехнікою».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
29-річний закарпатець підпалив співмешканку, бо приревнував до вітчима
12:19
Центри рекрутингу української армії запрацювали в Ужгороді та Мукачеві у приміщенні місцевих ЦНАПів
12:02
На Рахівщині трапилися дві аварії, в яких травмувалися малолітні діти
11:55
Впродовж попередньої доби вогнеборці загасили одразу дві пожежі на сміттєзвалищах
11:41
На ринках Ужгорода вже продають закарпатську черешню
11:26
Муніципали винесли 955 повідомлення за несплату послуг із користування паркувальними майданчиками в Ужгороді
10:29
Пошкоджені та зруйновані дамби, лінії берегоукріплення – Закарпаття гостро потребує коштів для протипаводкового захисту
10:10
На Мукачівщині рятувальники ліквідували пожежу в літній кухні
09:56
Паски для військових випікали в Ужгороді
09:24
Підтверджено загибель Михайла Зейкана з Виноградова
09:05
Всі новини