36963
13:14 12.122022

На Закарпатті відбулися змагання зі скелелазіння

Спорт 5371

Відкриті змагання Закарпатського центру туризму зі скелелазіння серед учнівської молоді, присвячені Дню Збройних Сил України, відбулися в Ужгороді.

10 грудня 2022 року відбулися відкриті змагання Закарпатського центру туризму зі скелелазіння в залі серед учнівської молоді. Спортивне свято було присвячене Дню Збройних Сил України. Головною метою змагань є популяризація скелелазіння, спелеології та спортивного туризму серед учнів, пропаганда різноманітних форм здорового способу життя та змістовного активного відпочинку. А також патріотичне виховання молоді, підготовка до служби в Збройних Силах України, підвищення рівня туристсько-спортивної майстерності юних туристів Закарпатського центру туризму, обмін досвідом щодо підготовки команд до змагань різного рівня складності та визначення найсильніших спортсменів.

Участь у відкритих змаганнях взяло понад 70 учасників у таких вікових групах:

– молодь – юнаки та дівчата 2004 року народження і старші;

– юніори – юнаки та дівчата 2005-2007 р.н.;

– юнаки – юнаки та дівчата 2008-2010 р.н.;

– юнаки молодші – юнаки та дівчата 2011 р.н. і молодші.

Юні спортсмени керівників гуртків Олесі Монич, Олени Осипенко, Віктора Мазура, Юлії Більце, Юліанни Малик, Ольги Кононенко, Олександра Самсонова та Ольги Дорчинець мали можливість випробувати свої сили на двох дистанціях: «труднощі» та «швидкість».

За підсумками змагань найкращі гуртківці на кожній дистанції були нагороджені грамотами.

Попри значну конкуренцію, відкриті змагання зі скелелазіння пройшли в дружній атмосфері та спортивній боротьбі. Азарту на скелелазному стенді вистачало. Кожен учасник переборював власний страх і демонстрував рішучість, витримку, чітку координацію рухів. Адже скелелазіння – це спорт для тих, хто спроможний зосередитись на результаті і, незважаючи на перепони, досягти омріяної цілі.

Про це повідомляє Закарпатський центр туризму.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах