36999
09:15 18.122022

Ветеранський турнір з нагоди історичного досягнення ужгородської «Говерли»

Спорт 5663

50 років тому відбулася історична подія для закарпатського футболу – ужгородська «Говерла» стала срібним призером чемпіонату СРСР серед команд Другої ліги (клас А, Українська зона).

Перевершити те досягнення жодна із закарпатських команд так і не зуміла. «Говерла» зразка 1972-го року демонструвала якісний та яскравий футбол і цілком заслужено опинилася на п’єдесталі пошани.

Легендарний закарпатський футболіст, арбітр та футбольний діяч Томаш Пфайфер, який був капітаном ужгородської команди, розповів, що той історичний сезон «Говерла» провела доволі рівно й крок за кроком наближалася до нагород. «У нас був зібраний хороший колектив. Ми були добре укомплектовані: на всіх ланках грали провідні футболісти. Та до кінця не вірилося, що зможемо продемонструвати такий результат. Так, десь нам щастило, але ми неодноразово доводили, що сильніші за своїх суперників», – зауважив Томаш Пфайфер.

На жаль, дограти той чемпіонат до кінця відомий футболіст не зумів. Наприкінці сезону Томаш Пфайфер отримав травму і згодом завершив професійну кар’єру. Та він зробив вагомий внесок у той історичний результат.

З нагоди «срібного» футбольного сезону на Закарпатті запровадили турнір серед ветеранів, який проводять кожні п’ять років, починаючи з 1997-го. Незважаючи на жахливу війну, яка триває в нашій країні, цього року також удалося провести ветеранський турнір у категорії 50+.

Учасниками традиційного турніру, який відбувся 17 грудня в ужгородському СК «Юність», стали чотири команди. Спочатку відбулися півфінальні матчі, а згодом гра за третє місце та фінал.

У рамках 1/2 фіналу зустрілися «Будівельник» (Ужгород) та «Медея» (Оноківська ТГ). Останні володіли перевагою і завдяки голу Михайла Чаварги здобули мінімальну перемогу з рахунком 1:0.

В іншій півфінальній грі мукачівські «Карпати» з ідентичним рахунком обіграли «Радванку» (Ужгород). Єдиний точний удар на рахунку Мирослава Бундаша.

У матчі за третє місце між «Будівельником» та «Радванкою» довелося призначати серію пенальті, оскільки в основний час зустрічі виявити переможця не вдалося (0:0). Влучнішими з «позначки» виявилися гравці «Радванки» (3:1), які в підсумку отримали бронзові нагороди.

А в фінальному матчі між «Карпатами» та «Медеєю» тріумфували мукачівці (2:1). На результативні удари Олега Олберта та Олексія Напуди суперник зумів відповісти тільки одним точним ударом Василя Зубанича.

Кращими гравцями турніру визнали Юрія Бабузького з «Будівельника», Олексія Малого з «Радванки», Віктора Зубанича з «Медеї» та Олексія Напуду з «Карпат».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах