37268
08:32 24.012023

На Ужгородщині відбулися престижні всеукраїнські змагання

Спорт 7194

19–22 січня у СК «Зінедін», що в с. Баранинці Ужгородського району, тривав чемпіонат України з боротьби греко-римської, вільної та жіночої з-поміж дорослих (U-23).

До Закарпаття приїхали найкращі українські борці та борчині віком до 23 років. Учасники змагань представляли різні куточки нашої країни. Спортсмени плідно готувалися до цих стартів, оскільки не так часто з’являється можливість боротися за чемпіонський титул.

Протягом трьох днів відбулося декілька сотень протистоянь у трьох видах боротьби: греко-римській, вільній та жіночій. На арену виходили спортсмени різних вагових категорій (від 50 до 130 кг).

Те, що змагання статусні, підтверджували не лише самі сутички, а й підготовка до них. Перед важливими протистояннями, а вони на чемпіонаті України всі такі, борці добре розминалися, серйозно налаштовувалися й уважно слухали поради наставників. А вже на килимі демонстрували всі свої набуті навички й волю до перемоги. Комусь дуже допомагав раніше набутий досвід: у деяких епізодах спортсмени економили сили і додавали вже в ключовий момент, що дозволяло вирвати бажану перемогу.

Багато протистоянь проходили у важкій виснажливій боротьбі й тримали в напрузі від початку й до кінця. Були також двобої, які завершувалися доволі швидко на користь одного з спортсменів. Не обходилося й без апеляцій до суддів, оскільки переможені не завжди погоджувалися з їх рішеннями.

Попри те, що під час воєнного стану спортивні заходи проходять без уболівальників, атмосфера в залі була чудовою, оскільки учасники з однієї області палко підтримували своїх земляків, тим самим, трохи замінивши присутність глядачів.

За підсумки всіх протистоянь стали відомі імена переможців та призерів у десяти вагових категоріях греко-римської, вільної та жіночій боротьби.

Приємно, що закарпатські борці демонстрували хороший рівень майстерності й частина з них зуміла піднятися на п’єдестал пошани (йдеться про греко-римську боротьбу). Срібні медалі вибороли Олег Халілов (вагова категорія – 67 кг) та Іван Чмир (вагова категорія – 82 кг), а бронзову – Євген Поковба (вагова категорія – 55 кг).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах