37302
10:40 28.012023

Гравець ФК «Минай» Дмитро Нємчанінов: «На зборах важко перші тижні»

Спорт 2399

Сьогоднішній іменинник – захисник закарпатської команди Дмитро Нємчанінов поспілкувався з клубною пресслужбою (https://fcminaj.com/dmytro-nyemchaninov-na-zborah-vazhko-pershi-tyzhni/) напередодні ранкового тренування у турецькій Аланії.

– Дмитро, зимових канікул вистачало для перепочинку?

– Вистачило. Навіть забагато вихідних, як на мене. Останнім часом здається, що 2–3 тижнів цілком достатньо для відпочинку. Коли робиш велику паузу, потім важче втягуватись у роботу.

Коли я був молодий, мені хотілось, щоб відпустка ніколи не закінчувалась, а з часом починаєш розуміти, що це вже не дуже корисно. Після довгої паузи в роботі починаєш відчувати всі свої проблеми зі здоров’ям, які можуть з’являтись. Розумієш, що є необхідність у регулярних тренуваннях. Хоча б плаванням займатись під час пауз між тренуваннями.

– Наскільки навантаження під час зборів відрізняються від тренувань між іграми?

– Відрізняються тому, що зараз ми працюємо по спеціальній направленості. Йде закладення фундаменту на всю другу частину чемпіонату. Проте важко тренування даються лише впродовж перших тижнів зборів і лише тому, що напередодні ми відпочивали. Завдяки роботі на зборах легше даються ігри в рамках чемпіонату.

– Як тобі умови для зборів в Туреччині?

– Класні. я вперше в Аланії. Вже років 15, напевно, їжджу до Туреччини, а саме у цьому місті вперше. Все дуже подобається. Тим паче наш готель та футбольні поля знаходяться вище над рівнем моря і це допомагає набрати кисню. Тобто це допомагає впоратись з тими навантаженнями, які ми отримуємо. З вікна видно море, а знаходимось в горах. Клас. Поля дуже добрі, а це трапляється не завжди. Буває таке, що приїжджаєш на якийсь город. А тут з «Минаєм» все подобається.

– У неділю вже перший спаринг. Наскільки гравці фокусуються на результаті контрольних матчів?

– Скажу, що це перша гра та у неділю буде дуже багато емоцій. Ми не грали понад двох місяців. Тому гра буде емоційна. Кожен буде намагатись показати себе. Продемонструвати, що не забув як грати у футбол. Хтось вийде на гру з прагненням показати рівень виступу у чемпіонаті. Але так точно не буде. Ми зараз під великим навантаженням.

У цих матчах головне не отримати травму. Результат – не найголовніше, але перемога має бути у голові. Не варто здобувати перемоги на спарингах ціною пошкодження, але прагнення завершити матч на свою користь має бути присутнім. Синдром переможця має бути.

– Коли ти востаннє святкував день народження з родиною?

– До речі, рік тому. У мене закінчився контракт з «Вересом», я переходив до друголігової «Перемоги», а збір у них починався пізніше. Тому вдалося відзначити день народження з сім’єю. А так дійсно зазвичай в цей день у мене два тренування. Гірше це те, що я пропускаю день народження своєї донечки. Ось в цей день я б більше хотів бути з нею.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини