37377
13:44 6.022023

БК «Ужгород»: дві прикрі поразки та одна яскрава перемога

Спорт 6663

Минулого тижня відновилися змагання у Вищій лізі України з баскетболу сезону 2022/23. Закарпатська команда гостювала в Чернівцях, де з 3 до 5 лютого проходили ігри 5-го з’їзного туру групи №2.

БК «Ужгород» зразка сезону 2022/23 значно відрізняється від тієї команди, що виступала в попередніх роках. Якщо в Першій лізі України акцент робився на молодих гравців, то у Вищій кістяк колективу складається з досвідчених баскетболістів. Під час зимової перерви до «Ужгорода» приєдналися ще декілька кваліфікованих виконавців, які значно підсилили його.

У рамках п’ятого туру команда Олександра Зубковського провела три гри проти доволі сильних суперників. У всіх протистояннях представники Срібної землі нав’язували серйозну конкуренцію, однак їм не завжди вдавалося довести справу до бажаного результату.

«Ужгород» – «Рівне-ОШВСМ»

Перший матч у 2023 році випало грати з беззаперечним лідером групи та одним із претендентів на титул чемпіона Вищої ліги – «Рівним-ОШВСМ». Закарпатці добре налаштувалися на цей поєдинок і продемонстрували хороший рівень баскетболу. На стартових хвилинах зустрічі на майданчику були «гойдалки», а лідер у рахунку змінювався декілька разів. Після 10 зіграних хвилин наші баскетболісти вигравали з рахунком 27:25, а після 20-ти – 49:43.

У третій частині матчу та на початку четвертої закарпатцям удавалося втримувати переможний результат, а от далі в їхній грі відбувся спад. Наша команда припускалася помилок у захисті й не демонструвала необхідної результативності в нападі. Натомість суперник діяв злагоджено й переломив хід поєдинку на свою користь, здобувши в підсумку вольову звитягу з рахунком 72:81.

Результативними кидками в складі «Ужгорода» відзначилися Максим Воробйов (18 очок), Ростислав Лунський (16), Андрій Саєнко (13), Денис Кошовець (10), Дмитро Пілієв (7), Максим Поліщук (4) і Денис Ігнатишин (4).

«Ужгород» – «Львівська Політехніка»

Наступного дня, 4 лютого, ужгородці протистояли прямому конкуренту в боротьбі за третє місце – «Львівській Політехніці». У стартовій 10-хвилинці наша команда значно переважала суперника й заволоділа 6-очковою перевагою (19:13). У другій чверті колектив з міста Лева вирівняв гру і впритул підібрався до закарпатців (36:35).

На початку третього відрізку гри наші баскетболісти повернули собі 6-очковий гандикап (41:35), але, як виявилося згодом, ненадовго. Львів’яни швидко нівелювали відставання й вирвалися вперед. А перед заключною чвертю номінальні гості вже переважали 55:60. У четвертій 10-хвилинці «Ужгород» віддав усі сили, аби відігратися, але його намагання успіхом не увінчалися. «Львівська Політехніка» контролювала хід зустрічі й не давала супернику жодної можливості. У підсумку ужгородці зазнали ще однієї прикрої поразки. Фінальний рахунок – 69:79.

Найрезультативнішими в складі закарпатського БК були Максим Воробйов (22 пункти), Денис Кошовець (18) та Андрій Саєнко (13). Влучними кидками відзначилися також Ростислав Лунський (8 очок), Дмитро Пілієв (6) і Денис Ігнатишин (2).

«Ужгород» – «Самбір»

Заключний поєдинок п’ятого з’їзного туру підопічні Олександра Зубковського провели проти «Самбора», який займає другу сходинку в групі №2. Того дня на майданчику були дві абсолютно рівні команди. Від стартових і до завершальних хвилин точилася напружена безкомпромісна боротьба, а виокремити фаворита було неможливо, про що яскраво засвідчувала кількість змін лідера (понад 20 за матч).

Після першої чверті на табло був рахунок 22:20, а після другої – 37:37. Не дала відповідь на питання, хто ж стане переможцем, і третя 10-хвилинка, після завершення якої рахунок виявився 53:54.

На початку четвертої частини матчу команда із Самбора вирвалася вперед на п’ять очок (53:58). Здалося, що закарпатці знову можуть зазнати невдачі в матчі, у якому вони на це не заслуговували. Та ні, недільного дня фортуна була на нашому боці. За декілька хвилин закарпатські баскетболісти вирівняли становище, а згодом вийшли вперед. Команди були близькими до того, аби перевести гру в овертайм. Тривалий час у рахунку залишався паритет (64:64). Суперник мав декілька нагод, щоб вирвати звитягу, та йому цього не вдалося. Натомість закарпатці за 8 секунд до фінальної сирени провели результативну атаку, яка принесла їм бажану перемогу (66:64).

Вагомий внесок у звитягу закарпатського БК зробили: Максим Воробйов (25 очок), Андрій Саєнко (10), Денис Кошовець (8), Ростислав Лунський (8), Денис Ігнатишин (8), Максим Поліщук (5) і Дмитро Пілієв (2).

Завдяки перемозі над «Самбором» «Ужгород» зберігає шанси завершити груповий етап на третьому місці. Для цього необхідно вдало виступити в заключному, шостому, турі.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах