37409
16:10 8.022023

Лідер виноградівського «Севлюша» Адріан Пуканич: «Наша основа охоплює досвідчених футболістів»

Спорт 4614

Незабаром повинна стартувати Зимова першість Закарпаття – перші обласні офіційні змагання в році. Відповідно команди розпочали підготовку до нового сезону.

Серед футболістів розраховуємо побачити й одного з кращих бомбардирів минулого чемпіонату, гравця виноградівського «Севлюша» Адріана Пуканича, інтерв’ю з яким і пропонуємо увазі читачів.

– Адріане, вітаю тебе в новому році! Якщо заглянути в старий, 2022-ий, то у футбольному плані що в ньому найбільше запам’яталося?

– По-перше, здорово, що за таких складних реалій, в умовах воєнного стану взагалі вдалося провести і чемпіонат області, і Кубок краю. До того ж на цілком належному рівні. По-друге, хоч нічого такого особливого й не було, та все ж запам’яталися виступи «Севлюша», його перемоги. Наша команда – єдина, яка не програла жодного поєдинку в офіційних змаганнях, якщо, звісно, не рахувати післяматчеві пенальті. І якби вдалося виграти чемпіонат, то фактично «Севлюш» володів би всіма основними обласними трофеями.

– Те, що «Севлюш» – на провідних ролях на Закарпатті, значною мірою є й твоя заслуга. Тим паче, що став одним із кращих бомбардирів чемпіонату. З одного боку, цей факт радує. А з іншого виникає питання: «Якщо ветеран Пуканич стільки забиває, то де ж молодь?»

– Щодо забитих м’ячів, то вони вписуються в мою позицію на полі, у стиль гри всієї команди. Манера дій колективу в матчах, клас гравців виноградівського клубу дають хороше підґрунтя для реалізації гольових моментів. А стосовно ж запитання «…де ж молодь?», то це наша хронічна проблема. Десь масовість не переходить у якість, десь кращі футболісти виїжджають в інші команди… Ось в обласних змаганнях і не вистачає яскравих особистостей із гольовим відчуттям.

– Отож, зокрема, на тебе в «Севлюші» й надалі сподіваються…

– Лишаюся в команді. Апріорі перед нею керівництво клубу ставитиме найвищі завдання. Відповідно мої футбольні плани на рік підлаштовуються під плани всього колективу. Минулого тижня ми зібралися. Підготовка відбуватиметься згідно з тренувальним планом та з урахуванням початку Зимової першості.

– Останнє запитання: у «Севлюші» підібрані дійсно дуже хороші футболісти. Фактично принаймні на рівні області йдеться про зірковий склад. Не важко в ньому уживатися таким маститим виконавцям?

– Не думаю, що в нас були якісь проблеми з гравцями на полі чи поза його межами. Наша основа дійсно охоплює досвідчених футболістів. І вони знають, у якій команді вони грають, які завдання перед ними постають…

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах