37430
16:21 13.022023

Ужгородські «Карпати» розпочали друге коло змагань з перемоги

Спорт 8573

12 лютого «карпатівки» зіграли свій 11-й матч у третьому дивізіоні чемпіонату Угорщини з гандболу (Північно-східна група) серед жіночих команд сезону 2022/23.

Суперником закарпаток був ГК «Мішкольц», який у першому колі чемпіонату вони обіграли з мінімальним рахунком 31:30. Цього разу «карпатівки» прагнули повторити успіх і покращити своє турнірне становище.

Гості добре підготувалися до цього матчу й на стартових хвилинах захопили лідерство (перевага нашої команди сягала трьох м’ячів). На екваторі першого тайму угорки змогли відновити паритет (на табло був рахунок 8:8), але, як показав час, ненадовго. Такий перебіг подій не подобався нашій команді, тож необхідно було щось змінювати. Ужгородки налагодили гру в захисті, додали в нападі й знову повернули собі перевагу. На перерву команди пішли за рахунку 13:17.

У другій 30-хвилинці «Мішкольц» робив усе можливе, аби переломити хід зустрічі на свою користь. Максимум, що вдалося, – наблизитися до «Карпат» на відстань двох точних кидків. У заключній частині поєдинку закарпатські гандболісти діяли надійно й довели справу до бажаного для себе результату. Фінальна сирена зафіксувала звитягу «Карпат» з рахунком 30:34.

Вагомий внесок у перемогу ужгородського ГК зробили Мілана Шукаль (12 м’ячів), Каріна Колодюк (6), Дар’я Кот (5), Валерія Нестеренко (5), Анастасія Полєтаєва (3), Ольга Макаренко (2) та Аліса Петрів (1).

Результат цієї гри дозволив нашій команді піднятися на третю сходинку турнірної таблиці із 16 очками в активі. Далі в «Карпат» поєдинок із «Фюзесабоні», який іде другим, маючи у своїй скарбничці на один заліковий пункт більше та на один зіграний матч менше.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах