37581
13:06 27.022023

Феєрична звитяга ужгородських «Карпат-ШВСМ» у Кубку України

Спорт 6936

25–26 лютого стартував Кубок України з гандболу серед чоловічих команд сезону 2022/23. Матчі першого раунду вже зіграли чотири колективи (тобто дві пари команд).

Суперником ужгородської команди на першій стадії змагань (1/8 фіналу) був «ХНУ-ДЮСШ 1» із м. Хмельницький. Цей колектив доволі успішно виступає у Вищій лізі України (йде на другому місці турнірної таблиці) та ставив перед собою амбіційні цілі в Кубку. «Карпати-ШВСМ» ж цього сезону вражають хорошими показниками в Суперлізі. Того ж від них очікують прихильники і в Кубку, а тому інший результат крім звитяги сприймався б за фіаско.

Обидва протистояння між ужгородцями та хмельничанами відбулися на «Карпати-Арені», що в с. Барвінок Ужгородського району. У першій грі номінальним господарем був «ХНУ-ДЮСШ 1», у другій – «Карпати-ШВСМ».

Перший поєдинок

У стартовій 10-хвилинці краще грали хмельничани (тривалий час вони лідирували в рахунку) і тільки чудова гра голкіпера «Карпат» Едуарда Бойка не дозволила номінальним господарям відірватися в рахунку на велику відстань. Ближче до середини першого тайму наші гандболісти вирівняли становище, а напередодні перерви заволоділи ініціативою. У підсумку перший тайм завершився з рахунком 15:18 на користь «Карпат».

Друга половина зустрічі стала доволі результативною: команди стрімко йшли в атаку, інколи нехтуючи захистом. Утримати лідерство закарпатський ГК не зумів. «ХНУ-ДЮСШ 1» переломив хід протистояння на свою користь і досить несподівано здобув перемогу з рахунком 38:35.

Результативними кидками у складі «Карпат-ШВСМ» відзначилися: Владислав Кукушкін (12 м’ячів), Ярослав Котюк (8), Іван Глущенко (3), Георгій Гордієнко (3), Олександр Місяйло (3) Олександр Польогкий (2), Едуард Гадельшин (2), Станіслав Кириленко (1), Микита Ішкін (1).

Другий поєдинок

На повторний матч закарпатська команда виходила з відставанням у три м’ячі. Недільного дня «Карпати-ШВСМ» повинні були витиснути із себе максимум, аби нівелювати перевагу суперника. Це завдання було не з легких, оскільки хмельничани впевнено себе почували і на рівних протистояли супернику вищому за класом.

У середині першого тайму «ХНУ-ДЮСШ 1» опинився попереду 7:11 і, володіючи вже 7-очковою перевагою (враховуючи перший матч), був дуже близьким до сенсації, та списувати «Карпати-ШВСМ» із рахунків було зарано. Доволі швидко наші хлопці наздогнали гостей і вийшли вперед. Вже на перерву команди відправилися за мінімальної переваги ужгородців – 16:15.

Перепочинок пішов на користь «Карпатам-ШВСМ», які в другому таймі не відпускали лідерство й скорочували відставання у загальному рахунку. Інтрига тривала до фінальної сирени: команди йшли нога в ногу й до останнього не було зрозуміло, хто ж таки пройде далі.

У підсумку другий матч завершився перемогою «Карпат-ШВСМ» із результатом 34:31, а загальний рахунок став 69:69. Завдяки кращій результативності у номінально гостьовому матчі до наступного етапу змагань пройшли саме закарпатці.

Вагомий внесок у перемогу своєї команди зробили Ярослав Котюк (13 точних кидків), Олександр Місяйло (8), Владислав Кукушкін (5), Микита Ішкін (4), Олександр Польогкий (3) та Іван Глущенко (1).

Також на «Карпати-Арені» відбулося протистояння між «ХАІ-ФГХО» (Харків) та «RGM GROUP-СумДУ» (Суми). Обидва матчі завершилися на користь харків’ян (у першому був зафіксований рахунок 36:32, а в другому – 34:25), тож вони разом з ужгородцями отримали перепустки до наступного раунду змагань. Щодо інших протистоянь 1/8 фіналу, то вони відбудуться дещо пізніше.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Гранти для підприємців: успішні історії співпраці з ГО «Неємія»
09:31
Малозабезпечені сім’ї Перечинської громади отримали великодні продуктові набори
08:59
Угорські скаути Закарпаття долучилися до екотолоки у Карпатах
08:54
Судитимуть закарпатця, який під приводом пошуку зниклого військовослужбовця виманив у його дружини 10 500 доларів США
17:06
На Закарпатті прокуратура передала на ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав – чоловіка судитимуть
16:34
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
16:12
Переселенка з Донецька зробила майже з нуля художню гімнастику елітним видом спорту Перечина
15:56
Всі новини