37609
11:31 1.032023

«Минай» стартує з розгромної поразки

Спорт 7642

28 лютого закарпатська команда у Львові зіграла перший офіційний матч у 2023 році. Це був перенесений домашній поєдинок  9-го туру УПЛ проти чинного чемпіона – донецького «Шахтаря».

«Гірники» зі старту зустрічі взяли м’яч під свій контроль і більшість ігрового часу перебували на половині поля «Минаю». «Шахтар» сподівався на швидкий гол і зумів втілити це в реальність. На 8-й хв. після подачі з кутового результативним ударом головою відзначився Тарас Степаненко. А через сім хвилин гості, зусиллями Данила Сікана, подвоїли свою перевагу (14-й номер «гірників» точно пробив з лінії воротарського майданчика).

Між цими двома м’ячами хороша гольова нагода виникла в закарпатців, але Олег Вишневський не зумів реалізувати вихід віч-на-віч з воротарем (Анатолій Трубін парирував удар). Також нагоду для взяття воріт на екваторі першого тайму мав Антон Байдал, проте і його прицільний удар з гострого кута відбив голкіпер. Врятувавши «Шахтар» у двох попередніх епізодах, на 31-й хв. Анатолій Трубін незграбно зіграв у епізоді з дальнім ударом Назарія Воробчака й рахунок став 1:2.

Але донеччани доволі швидко повернули собі комфортну перевагу в два м’ячі. На 40-й хв. Валерій Рогозинський у власному штрафному майданчику не за правилами зупинив Юхима Коноплю й арбітр призначив пенальті, яке реалізував Георгій Судаков (1:3). Саме за такого рахунку команди й відправилися на перерву.

У другому таймі «Минай» не створив жодного гольового моменту. Натомість «Шахтар» постійно загрожував воротам номінальних господарів. Чудові нагоди для взяття воріт змарнували Олександр Зубков, Георгій Судаков, двічі Кевін Келсі і Дмитро Топалов (всі ці удари Олександр Бандура парирував), а також Юхим Конопля (нашу команду в цьому епізоді врятував каркас воріт). Та без забитого м’яча у другому таймі «гірники» не залишилися: на 60-й хв. точним ударом з-за меж карної зони відзначився Данило Сікан.

Отож поєдинок завершився переконливою перемогою донецького «Шахтаря» з рахунком 1:4. «Минай» залишається на 13-й сходинці турнірної таблиці, маючи у своєму активі 14 очок. Наступний поєдинок колектив Володимира Шарана зіграє 6 березня на виїзді проти ФК «Львів».

«Минай» – «Шахтар» (Донецьк) – 1:4 (1:3)

Голи: Назарій Воробчак 31 – Тарас Степаненко 8, Данило Сікан 15, 60, Георгій Судаков 40 (пен.).

«Минай»: Олександр Бандура, Дмитро Нємчанінов, Олег Горін, Ігор Гончар, Валерій Рогозинський (Олександр Мельник 46), Вадим Вітенчук, Назарій Воробчак (Данило Голуб 85), Антон Байдал (Михайло Шишка 46), Єгор Твердохліб (Руслан Паламар 74), Олег Вишневський (Данило Колесник 79), Михаїл Гечев.

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Шахтар»: АнатолійТрубін, Валерій Бондар, Тарас Степаненко (Єгор Назарина 67), Георгій Судаков (Іван Петряк 79), Олександр Зубков (Гіоргі Гочолеішвілі 61), Данило Сікан (Кевін Келсі 61), Невен Джурасек, Артем Бондаренко, Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Ярослав Ракіцький (Дмитро Топалов 61).

Головний тренер – Ігор Йовічевіч.

Олег МИКИТА

Фото ФК «Шахтар»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З 10 травня пасажирські перевізники мають можливість обирати час перетину кордону на КПП з Румунією
17:44
8 років ув’язнення і конфіскація авто в дохід держави – закарпатець отримав покарання за незаконне переправлення військовозобов’язаних
17:22
Закарпатська ОВА розробляє регіональну програму підтримки кредитування підприємців у межах державної позики «5-7-9%»
17:01
Допустив самовільну рубку ялин зі збитками на понад пів мільйона гривень – судитимуть помічника лісничого одного з підрозділів «Ясінянського ЛМГ»
16:40
В Ужгороді попрощалися із 21-річним захисником України Тарасом Гаврішем
16:36
В Ужгороді відкрили меморіальну дошку загиблому Герою В’ячеславу Гроскопфу
16:24
В Закарпатській області проведуть комплекс профілактичних заходів Тижня безпеки дорожнього руху
16:06
На Закарпатті виявлено чергових правопорушників під час нерестової заборони
15:55
У суботу «Минай» зустрінеться з «Ворсклою»
15:41
На Закарпатті перед судом постане організатор каналу незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України
15:37
Всі новини