ko.net.ua

Закарпатська сноубордистка здобула дві медалі на етапі Кубка Європи

4–5 березня у Закопане (Польща) відбувся черговий етап Кубка Європи зі сноубордингу. Успішними ці старти виявилися для закарпатської сноубордистки Аннимарі Данчі.

На континентальних стартах наша спортсменка ставить собі за мету виграти загальний залік. Свої високі амбіції вона підкріплює хорошими результатами. Нещодавні змагання у сусідній Польщі тому доказ.

Як у суботніх, так і в недільних стартах (дисципліна – паралельний гігантський слалом) Аннамарі Данча фінішувала другою, здобувши дві срібні медалі.

Нагадаємо, що наприкінці лютого закарпатська сноубордистка встановила унікальне досягнення на чемпіонаті світу.У паралельному гігантському слаломі Аннамарі Данча впевнено пройшла кваліфікацію, посівши друге місце. В 1/8 фіналу наша спортсменка була сильнішою за німкеню Мелані Хочрайтер, а ось у чвертьфіналі поступилася італійці Лучії Дальмассо. У підсумку закарпатка зайняла п’яте місце, що є найкращим результатом в історії України у цій дисципліні на ЧС. А Аннамарі – єдина українська сноубордистка, яка двічі проходила до чвертьфіналу цієї дисципліни на ЧС.

Олег МИКИТА