37657
08:49 7.032023

«Минай» зазнає прикрої поразки від прямого конкурента в боротьбі за виживання

Спорт 5976

У понеділок, 6 березня, на львівському стадіоні «Скіф» відбувся поєдинок 16-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між «Львовом» та «Минаєм».

Фото ФК «Минай»

У поєдинках із прямими конкурентами в боротьбі за виживання необхідно брати максимум очок, саме цього й прагнув закарпатський колектив.

У першому таймі наші футболісти більше володіли м’ячем, частіше били по воротах і були ближчими до голу. Але з реалізацією були проблеми. Своє ім’я у графу «забиті м’ячі» міг вписати Олег Вишневський, котрий на 22-й хв. ударом здалеку поцілив у поперечину. Також відзначитися міг Єгор Твердохліб, але в обох епізодах (як у штрафному майданчику, так і за його межами) 22-й номер «Минаю» пробив несильно і Олександр Рибка зреагував на удари.

Після перерви картина на полі не змінилася: закарпатці активно йшли вперед і створювали гольові нагоди. На 49-й хв. Сергій Петько з близької відстані «розстрілював» ворота «Львова», проте м’яч полетів вище. На 68-й хв. небезпечного удару здалеку завдавав Андрій Булеза, однак кіпер суперників парирував м’яч. А на 75-й хв. супернагоду мав Єгор Твердохліб, але півзахисник «Минаю» ударом головою з близької відстані не влучив у пустий кут воріт.

За таке марнотратство наша команда була покарана. На 77-й хв. єдиний гольовий момент господарів завершився голом: Артур Ременяк, будучи на підступах до штрафного майданчика, завдав потужного прицільного удару, з яким Олександр Бандура не впорався. У заключній 15-хвилинці закарпатська команда намагалася відігратися, але львів’яни контролювали гру й втримали переможний результат (1:0).

Зазнавши двох поразок у перших двох офіційних матчах 2023 року, «Минай» опустився на 15 місце турнірної таблиці. Далі в команди Володимира Шарана домашній матч з «Олександрією», яка йде п’ятою.

«Львів» – «Минай» – 1:0 (0:0)

Гол: Артур Ременяк 77.

«Львів»: Олександр Рибка, Олексій Дитятьєв (Роман Никитюк 53), Фернандес Алвес Іґор Ґабріель, Траоре Оула Абасс, Денис Кузик, Сілва Соуза Ґільєрме (Ярослав Богунов 46), Ахмед Алібеков, Антоніо Леонардо (Артем Мильченко 69), Олександр Бєляєв, Максим Грисьо (Адерінсола Есеола 53), Івіян Свржняк (Артур Ременяк 64).

Головний тренер – Олег Дулуб.

«Минай»: Олександр Бандура, Дмитро Нємчанінов, Олег Горін (Юрій Кравчук 80), Ігор Гончар (Данило Голуб 84), Вадим Вітенчук (Руслан Паламар 84), Єгор Твердохліб, Олег Вишневський, Михаїл Гечев (Валерій Рогозинський 72), Андрій Булеза, Олександр Мельник, Сергій Петько (Михайло Шишка 80).

Головний тренер – Володимир Шаран.

Результати інших матчів 16-го туру:

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Колос» (Ковалівка) – 1:0,

«Олександрія» – «Дніпро-1» – 2:2,

«Динамо» (Київ) – «Інгулець» (Петрове) – 0:2,

«Верес» (Рівне) – «Чорноморець» (Одеса) – 1:3,

«Ворскла» (Полтава) – «Зоря» (Луганськ) – 2:3,

«Металіст» (Харків) – «Рух» (Львів) –1:2,

«Металіст 1925» (Харків) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:7.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах