37729
14:11 14.032023

Угорські багатодітні сім’ї Закарпаття провели День спорту

Спорт 3732

Карпатський об’єктив уже писав про численні акції, програми та заходи, які організовує для своїх членів Спілка угорських багатодітних родин краю (KMNE). Це – Тиждень сім’ї, лижні та інші змагання, поїздки на вистави Національного театру Будапешта, захоплюючі конкурси для малечі тощо.

“Все це сприяє згуртуванню наших багатодітних подружніх пар, дозволяє їм на певний час відійти від повсякденних буднів, зрештою, змістовно відпочити, – каже Карпатському об’єктиву голова Спілки Йосип Торпої.- А минулих вихідних ми провели своєрідний День спорту, в якому взяли участь понад 70 родин. Разом з батьками змагалися у вправності старші та молодші діти, окремим із них не було більше 4-5 років.”

До Берегова для участі в акції приїхали подружні пари з Виноградова та інших угоромовних населених пунктів району, зокрема Неветлена, Дюли тощо, з берегівських Мужієва, Яноші, В.Бийгані та інших.

Біг з перепонами, вправи із м’ячем, іншими побутовими атрибутами, кидання кілець і т.ін. викликали потреби не лише в концентрації, а й витримки, певної мужності, прагнення перемоги. Останні риси особливо важливі в наш суворий час, коли в країні триває кровопролитна війна.

Спілка намагається створити для сімей такі умови, в яких вони жили й працювали до початку військового конфлікту, до котрих звикли. Це один із пріоритетів діяльності товариства. Реалізація намічених в даному напрямку програм допомагає переносити нинішні тяготи спокійніше, більш гармонійно, без зайвих емоцій.

Всі учасники змагань були відзначені цінними подарунками та Грамотами.

Спортивний день угорських багатодітних родин краю в Берегові завершився спільною трапезою.

Микола Горват

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах