37907
19:55 1.042023

Від Ужгорода до Рахова закарпатець пробіг за шість днів і зібрав майже 300 тисяч гривень. Фото

Спорт 4258

Тренер із Хуста Андрій Козир не вперше організовує акцію із символічною назвою «Марафон добра». Минулого разу  закарпатець біг заради того, аби зібрати кошти на ремонт одного з відділень обласної дитячої лікарні. Сам Андрій є батьком двох дітей, тож його болить те, що малеча у нашому краї, на жаль, хворіє і прагнув зробити максимум для того, аби діткам надавали якомога якіснішу медичну допомогу. Втілити в життя мрію хустянину вдалося, тож він і цими днями вирішив подолати 210 кілометрів, при цьому паралельно збираючи кошти на потреби своїх земляків.

Розпочав старт Андрій Козир із Рахова – крайньої точки Закарпаття. Протягом кожного дня долав у середньому по 30-40 кілометрів. Фінішував він в Ужгороді, також у крайній точці не тільки нашого краю, але й України в цілому. При цьому, команда, яка працювала разом зі спортсменом, через Інтернет збирала кошти.  Гроші закарпатці під час марафону також приносили безпосередньо Андрію.

А закупити хустянин разом із однодумцями вирішили два дрони для захисників.

«Я поставив собі ціль – зібрати 150 тисяч гривень на «очі» для військових, а саме: два дрони «Mavic-3», – розповів Андрій Козир «Карпатському об’єктиву».  – Тим часом небайдужі краяни донатили на нашу «банку», т обто банківський рахунок. Минулого разу ми збирали кошти на ремонт інфекційного відділення дитячої лікарні і успішно досягнули мети, про яку заявили. Цього разу, оскільки у країні війна, то захотілося бути корисним саме для ЗСУ».

Слід зазначити, що Андрій Козир уже багато років проводить на Закарпатті різні акції, під час яких пропагує здоровий спосіб життя і активно залучає до цього молодь. Це – і велопробіги, і забіги, і багато іншого. Тож враховуючи те, що закарпатець має дуже широке коло знайомих, збір проходив справді успішно.

«Акцію можна було знайти у соцмережах під хештегом  #менінебайдуже. Протягом першого дня я пробіг від Рахова до Великого Бичкова, на другу добу дістався до Бедевлі, на третю – прибіг до свого рідного Хуста, відтак – до Кам’янського, на шосту же – фінішував в Ужгороді.  Кожна зібрана гривня для нас була важливою і я щиро вдячний усім, хто долучився до нашого «Марафону добра», – зізнався спортсмен.

Відтак, підсумовуючи результати соціальної акції, за словами закарпатця, йому вдалося зібрати справді гарну суму.

«Результатами дуже задоволений, – наголосив він. – Ми зібрали 137 345, 71грн. За них купили 2 дрони «DJI Mavic-3 classic». Але на цьому гарні новини не закінчуються! Одна з хустських компаній  вирішила зробити благодійний внесок у розмірі 150 000 гривень! Ми безмежно вдячні за таку серйозну пожертву! Хай цей вчинок послужить добрим прикладом для інших закарпатських підприємців! Після такого донату «Марафон Добра» можна було б не продовжувати, перестати бігти і закрити збір, але ми не маємо права зупинятися, так як це роблять наші військові, ризикуючи на передовій власними життями…  Отже загальна сума збору у нас склала  287 345,71 гривень. І за ці кошти зможемо купити не два, а цілих чотири дрони! Тому спасибі всім, хто долучився!».

Андрій Козир переконаний, що творити добро не лише корисно, але й неймовірно приємно і впевнений, що й у перспективі він буде проводити подібні акції, допомагати краянам та всім, хто має в цьому потребу.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах