38032
17:03 10.042023

Ужгородські «Карпати» втратили шанси на медалі

Спорт 4507

Наприкінці минулого тижня, 7–9 квітня, на «Карпати-Арені» відбувалися матчі другого етапу чоловічої Суперліги України з гандболу сезону 2022/23.

Фото ФГУ

Нагадаємо, що на першому етапі чемпіонату шість команд-учасниць були поділені на дві групи по три колективи. За підсумками десяти зіграних матчів на наступному етапі змагань переможці зустрічалися з третіми командами іншої групи, а колективи, що були другими – грали між собою. «Карпати» у групі А посіли перше місце (12 очок) і в плей-оф їм випало грати проти «Мотора» (2 пункти), який замкнув турнірну таблицю групи Б. Протягом першого етапу запорізький ГК представляли далеко не основні виконавці команди. Основа увесь час перебувала за кордоном, де брала участь у єврокубках та другій німецькій Бундеслізі.

А ось на раунд плей-оф вийшли провідні гандболісти «Мотора», яким немає рівних в Україні і протистояти їм надзвичайно складно. «Карпати» викладалися на повну і віддали всі свої сили, так клас і багаж досвіду взяв гору.

Зі стартових хвилин першого поєдинку «Мотор» захопив лідерство і не відпускав його ні на мить. За підсумками першої половини зустрічі запоріжці були попереду 7:15. Після перепочинку «карпатівці» додали і зуміли скоротити відставання, та зачепитися за позитивний результат нашим гандболістам не вдалося. Фінальна сирена зафіксувала результат 25:28.

Результативними кидками у складі «Карпат» відзначилися Ярослав Котюк (6), Олександр Місяйло (6), Владислав Кукушкін (4), Станіслав Кириленко (3), Олександр Польогкий (3), Микита Ішкін (2) та Іван Глущенко (1). Хочеться також відзначити голкіпера нашої команди Едуарда Бойка, котрий протягом гри здійснив чимало ефектних та ефективних сейвів.

У матчі-відповіді сенсації не сталося. За «Мотор» грали всі найсильніші гравці й перевага запоріжців була відчутною не тільки по грі, а й по рахунку. Вже в першій 30-хвилинці гості відірвалися на відстань дев’яти точних кидків (9:18), а в другому таймі довели свій гандикап до вісімнадцяти м’ячів (20:38).

За ужгородський ГК у цій грі відзначилися Ярослав Котюк (8 м’ячів, Іван Глущенко (3), Микита Ішкін (3), Владислав Кукушкін (3), Олександр Місяйло (2) і Едуард Гадельшин (1).

Щодо інших матчів цього етапу змагань, то «Донбас» (Донецький регіон) двічі здолав «СКА-Львів» (44:30 та 45:28), а «Одеса» була сильнішою за столичний «ЦСКА-ШВСМ» (31:25 та 32:20).

Відповідно на третьому етапі чемпіонату «Мотор», «Донбас» та «Одеса» розіграють між собою комплект нагород, а «Карпати», «ЦСКА-ШВСМ» і «СКА-Львів» боротимуться за підсумкові 4–6 місця.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини