38121
15:01 22.042023

Потужні стаєри змагалися на доріжках ужгородського «Авангарду»

Спорт 5483

У п’ятницю, 21 квітня, місто над Ужем прийняло чемпіонат України з легкої атлетики з бігу на 10 000 метрів серед дорослих, молоді та юніорів.

До обласного центру Закарпаття завітали більше п’ятдесяти бігунів з шістнадцяти областей України (Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської) та міста Київ. До збірної Закарпаття увійшло вісім легкоатлетів, що є другим показником з-поміж усіх команд.

Змагання вийшли інтригуючими та яскравими. Спортсмени серйозно готувалися до цих стартів і прагнули витиснути з себе максимум, аби зайняти високе місце. Дистанція на 10 000 м досить виснажлива і дуже важливо правильно розподілити сили. На жаль, не всім це вдалося і чимало бігунів не змогли дістатися фінішу.

Учасники боролися не тільки за медалі, грамоти і грошові подарунки, а й за можливість представляти нашу країну на Кубку Європи у Франції, що відбудеться вже на початку червня.

У змаганнях серед юніорів (U-20) з результатом 33:35.97 хв. переміг Віталій Альохін (Харківська обл.). Андрій Радзевило з Кіровоградщини фінішував другим, а закарпатець Іштван Кеминь – третім. Щодо інших закарпатців у цій категорії, то Олександр Коханський показав 6-й час, а Даниїл Дуб не зумів фінішувати.

У категорії юніорок була тільки одна спортсменка – Христина Славич (Львівська обл.). Її час – 41:35.53 хв.

Серед молоді (чоловіки, U-23) не було рівних Алексію Писареву (Дніпропетровська обл.), який подолав дистанцію за 30:34.99 хв. Другим дістався фінішу Юрій Кузінський (Житомирська обл.), а третім – Руслан Наумов (Донецька обл.).

Серед жінок цієї вікової категорії (U-23) трійка найсильніших виглядає так: 1. Уляна Рачинська (Львівська обл.) – 35:03.05 хв., 2. Іванна Потапчук (Кух) (Волинська обл.), 3. Дарина Омарова (Харківська обл.). Закарпатка Марина Губаль зайняла четверте місце.

У змагання серед чоловіків з результатом 29:15.33 хв. «золото» виборов Дмитро Сірук (Рівненська обл.) «Срібло» в активі Ігоря Порозова (Київська обл.), а «бронза» в Романа Романенка (Харківська обл.). Закарпатець Андрій Далекорей був 19-м, а Кирил Буяновський, Павло Клим і Сергій Расчупкін дістатися фінішу не змогли.

З-поміж жінок найшвидшою була Валерія Зіненко (Донецька обл.) (32:24.06 хв.). Вікторія Калюжна із Донеччини продемонструвала другий час, а Марія Мазуренко з Києва – третій.

У командному заліку перемогли спортсмени з Донецької області. Друге місце посіли бігуни з Харківської області, а третіми стали київські стаєри. Закарпаття у цій підсумковій таблиці розташувалося на восьмій сходинці.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах