38147
11:24 24.042023

«Карпати-ШВСМ» (Ужгород) випали з боротьби за Кубок України

Спорт 3202

22–23 квітня в Одесі відбулися чвертьфінальні матчі Кубка України з гандболу серед чоловічих команд сезону 2022/23.

Як ми раніше анонсували, ужгородській команді на цій стадії змагань довелося грати з «Одесою». Це потужний колектив, котрий у всіх турнірах ставить перед собою високі цілі й часто піднімається на п’єдестал пошани. «Карпати-ШВСМ», котрі нещодавно втратили шанси поборотися за медалі в Суперлізі, у другому за значущістю турнірі країни прагнули реабілітуватися. Але зробити цього суперник не дав.

Перша гра

У першій зустрічі цих команд ужгородці були номінальними господарями. У стартовій 15-хвилинці підопічні Сергія Гордієнка на рівних протистояли супернику і не відпускали його на велику відстань. А ось ближче до перерви одесити додали і змогли створити собі комфортну перевагу в шість м’ячів (11:17).

У другій 30-хвилинці закарпатці спробували нівелювати відставання, та їхні спроби успіхом не увінчалися. Все, що вдалося нашим гандболістам, – це скоротити відрив у рахунку до п’яти точних «пострілів» (28:33).

Найрезультативнішими у складі закарпатського ГК були Ярослав Котюк та Микита Ішкін, яким удалося закинути по 8 м’ячів. Також точними кидками відзначилися Владислав Кукушкін (5), Станіслав Кириленко (3), Олександр Польогкий (1), Георгій Гордієнко (1), Едуард Бойко (1) та Олександр Місяйло (1).

Друга гра

У матчі-відповіді інтрига згасла вже в дебюті. Одесити на правах господарів одразу ж заволоділи ініціативою і вийшли вперед. Колектив Миколи Плюйка потужно провів першу половину зустрічі й був попереду на дванадцять м’ячів (рахунок на табло – 23:11). Таким чином друга 30-хвилинка стала формальністю. Реальних шансів вплинути на хід протистояння в нашої команди не було. У підсумку ця гра завершилася перемогою «Одеси» з рахунком 37:26.

Результативними діями за «Карпати-ШВСМ» відзначилися: Денис Барутенко (6 м’ячів), Олександр Місяйло (5), Іван Глущенко (4), Ярослав Котюк (4), Олександр Польогкий (2), Микита Ішкін (2), Владислав Кукушкін (2), Едуард Гадельшин (1).

Отож у Фіналі чотирьох Кубка України, окрім «Одеси», зіграють запорізький «Мотор» (як чинний володар трофею, потрапив туди автоматично), «Донбас» (їхній суперник по чвертьфіналу відмовився від боротьби) та «Ізмаїл» (вищоліговий колектив несподівано пройшов столичний «ЦСКА-ШВСМ»).

Ужгородській команді у нинішньому сезоні залишилося провести один з’їзний тур української Суперліги, за підсумками якого буде відома остаточна позиція наших гандболістів у турнірній таблиці.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді відбудеться благодійний захід на підтримку ЗСУ
18:25
Житель Рахова, судимий за крадіжку та розбій, тепер відповідатиме перед судом і за торгівлю наркотиками
18:07
Закарпатські поліцейські зафіксували 37 водіїв, які розмовляли по телефону за кермом
17:52
Мукачівські школярі відправлять 11 дронів на ЗСУ
17:41
$8000 за можливість незаконно потрапити до Румунії – підозрюваному переправнику з Мукачева обрали запобіжний захід
17:40
Жіноча команда «Минаю» здолала потужних суперниць
17:28
Майже 200 витоків газу в 10 будинках виявили газовики під час проведення технічного обслуговування
17:11
У Мукачеві завершилася «Спортивна Шкільна ліга» з футболу серед юнаків
14:58
Закарпатська митниця: найчастіше порушення митних правил фіксуються через недекларування товарів громадянами
14:33
Нацгвардійці Закарпатті відзначили день пам'яті і перемоги над нацизмом
14:16
Всі новини