38176
16:55 25.042023

Завершилася першість з гандболу серед вихованців навчальних закладів Берегівщини

Спорт 3355

Змагання організував благодійний фонд “Геніус” разом з угорським інститутом ім.Ференца Ракоці та Центром Спортивної Академії федерації ручного м’яча Угорщини за підтримки уряду метеринської країни.

“Була розроблена спеціальна програма підготовки здібної юні Закарпаття з даного виду на 2022-2023 навчальний рік, в рамках якої в області створили три Центри виховання обдарованих підлітків, а саме: на Ужгородщині, Берегівщині та Мармарош Угочанщині,- ділиться з Карпатським об’єктивом директор БФ Наталія Вароді.- У нашому районі такі пункти діяли в місті над Верке, Бене, Варах, Великих Берегах, Гаті, Косоні та Гаті.”

Загалом заявки на участь у проекті подали 387 дітей, 218 з них успішно пройшли курс навчання. З підлітками займалися досвідчені фахівці – Олександр Горун, Роберт Деметер, Бейла Ваш, Бейла Біров та Валерій Надел. Координувала програму Каталін Косоні.

По завершенню занять у кожному із трьох названих регіонів області відбулися підсумкові першості у відповідних вікових категоріях. На Берегівщині за призові місця змагалися 12 команд.

Зрештою, після напруженої боротьби нагороди здобули у підгрупі U8-9 юні спортсмени Великих Берегів, Берегова та Вар, серед хлопців U11 – представники Бене, Гаті та Батьова, дівчат – Бене, Берегова та Великих Берегів. У зоні U12-13 медалі дісталися гандболістам Берегова та Великих Берегів.

Призерів відзначили відповідними Кубками та Дипломами, а переможці братимуть участь у традиційному, Х за ліком, турнірі на честь легендарного закарпатського тренера Йосипа Зупка, що відбудеться 20 травня.

Микола Горват

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах