38207
18:45 30.042023

У протистоянні з харків’янами минайці взяли одне очко

Спорт 2966

У суботу, 29 квітня, на «Минай-Арені» відбувся матч 23-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між «Минаєм» та «Металістом 1925» (Харків).

Закарпатці та харків’яни знаходяться в нижній частині турнірної таблиці й ведуть боротьбу за збереження прописки в еліті українського футболу. Обидва колективи грали на перемогу, але досягти бажаного результату їм не вдалося.

У перші пів години зустрічі небезпечних моментів не виникало. Нагоди для взяття воріт команди почали створювати в заключній третині першого тайму. На 31-й хв. прицільного удару з перспективного стандарту завдавав Бека Вачіберадзе, та Олександр Бандура зі своїми обов’язками впорався. Через дві хвилини відзначитися міг Микита Безуглий, але після розіграшу кутового гравець «Металіста 1925» головою відправив м’яч мимо воріт.

Закарпатці відповіли на 36-й хв.: Міхаіл Гечев подав зі стандарту на Олега Горіна, котрий переправляв м’яч у ворота, проте кіпер гостей зміг зупинити цей удар. А найреальніша нагода для взяття воріт виникла вже в компенсований арбітром час, коли після потужного удару здалеку від Дмитра Нємчанінова Денис Сидоренко відбив м’яч перед собою, а Олег Вишневський на добиванні головою відправив круглого в каркас воріт. Також перед перервою був дальній «постріл» Вадима Вітенчука, та на заваді став голкіпер.

У другому таймі реалізація в команд покращилася і вони обмінялися результативними ударами. На 52-й хв. Бека Вачіберадзе зробив навісну передачу від прапорця на Микиту Безуглого і той спрямував м’яч у сітку воріт. Щоб відігратися закарпатцям знадобилося двадцять хвилин. На 72-й хв. Ігор Курило не за правилами зупинив Єгора Твердохліба у штрафному майданчику й арбітр призначив пенальті, яке в підсумку реалізував Вадим Вітенчук (1:1).

У доданий арбітром час команди мали можливість забити переможний м’яч після розіграшів стандартів. У складі гостей не вийшов сильним удар у Данила Колесника, а в складі гостей неточним був Ігор Курило.

Здобутий заліковий бал не дозволив команді Володимира Шарана залишитися у безпечній зоні. Тепер минайці знаходяться у зоні перехідних матчів. У наступному турі закарпатська команда прийматиме лідера чемпіонату – донецький «Шахтар. Розраховувати на очки в цьом матчі буде дуже складно, оскільки рівень суперника значно вищий.

«Минай» – «Металіст 1925» (Харків) – 1:1 (0:0)

Голи: Вадим Вітенчук 73 (пен.) – Микита Безуглий 52.

«Минай»: Олександр Бандура, Ігор Гончар, Дмитро Нємчанінов, Іван Трубочкін (Валерій Рогозинський 56), Олександр Мельник (Богдан Чуєв 79), Олег Горін (Михайло Шишка 56), Вадим Вітенчук, Андрій Булеза, Єгор Твердохліб, Олег Вишневський (Данило Колесник 64), Міхаіл Гечев (Тарас Дмитрук 56).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Металіст 1925»: Денис Сидоренко, Микита Безуглий, Євгеній Ткачук, Ігор Курило, Дмитро Капінус (Максим Жичиков 61), Габі, Ростислав Русин, Дмитро Кравченко (Ярослав Мартинюк 70), Бека Вачіберадзе (Андрій Ткачук 83), Владислав Дмитренко (Андрій Ременюк 46), Костянтин Бичек (Андрій Чирук 46).

Головний тренер – Едмар.

Результати інших матчів 23-го туру:

«Металіст» (Харків) – «Динамо» (Київ) – 1:3,

«Верес» (Рівне) – «Львів» – 3:2,

«Колос» (Ковалівка) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:3,

«Зоря» (Луганськ) – «Чорноморець» (Одеса) – 3:1,

«Інгулець» (Петрове) – «Дніпро-1» – 0:2,

«Рух» (Львів) – «Ворскла» (Полтава) – 1:1,

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Олександрія» – 2:1.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах