38289
13:10 4.052023

Суддівська помилка вплинула на результат матчу «Шахтар» – «Минай»

Спорт 3516

3 травня на «Минай-Арені» відбувся поєдинок 24-го туру УПЛ між донецьким «Шахтарем» та закарпатським «Минаєм».

На початку зустрічі донеччани багато володіли м’ячем і постійно тиснули на ворота минайців. Такі дії принесли результат і на 12-й хв. «Шахтар» повів у рахунку (прицільним ударом з гострого кута відзначився Лассіна Траоре). Протягом першої 45-хвилинки підопічні Ігоря Йовічевіча кілька разів могли збільшити свою перевагу, та гравцям бракувало точності. На 28-й хв. удару з 15-ти метрів завдав Георгій Судаков (за минайців зіграв каркас воріт); на 36-й хв. головою бив Мар’ян Швед (м’яч пролетів над воротами); на 40-й хв. удару в дотик завдав Микола Матвієнко (кіпер був на місці), а на 42-й хв. – Артем Бондаренко (сейв голкіпера). Також ударом здалеку на 44-й хв. намагався відзначитися Юхим Конопля, але минайців у цьому епізоді урятував Олександр Бандура.

Відбившись, під ендшпіль першого тайму минайці мали зрівнювати рахунок. Після розіграшу штрафного Дмитро Нємчанінов потужним ударом спрямував м’яч від поперечини у ворота, але суддівська бригада на чолі з Миколою Балакіним це взяття воріт не зарахувала. Як можна було побачити у повторі, м’яч у цьому епізоді перетнув лінію воріт.

У другому таймі в «Шахтаря» виникли ше три гольові моменти, але і їх підопічні Ігоря Йовічевіча не реалізували. На 50-й хв. удар Олександра Зубкова відбив воротар, на 64-й хв. після розіграшу кутового Лассіна Траоре пробив неточно, а на 82-й хв. Артем Бондаренко з метра головою не влучив у порожній кут воріт.

А на завершальних хвилинах зустрічі закарпатці могли вирівняти становище. У першому епізоді помилився Анатолій Трубін, віддавши м’яча Міхаілу Гечеву, та легіонер пробив несильно і кіпер з цим ударом упорався. А згодом удару з-за меж штрафного майданчика завдавав Вадим Вітенчук, проте переграти голкіпера йому не вдалося.

У підсумку гра завершилася прикрою мінімальною поразкою «Миная». У турнірній таблиці колектив Володимира Шарана йде на 13-й сходинці (в активі команди 23 очка). 8 травня буде нагода виправити цю ситуацію (того дня наша команда прийматиме полтавську «Ворсклу»).

«Шахтар» (Донецьк) – «Минай» – 1:0 (1:0)

Гол: Лассіна Траоре 12.

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Лассіна Траоре (Кевін Келсі 70), Валерій Бондар, Тарас Степаненко, Георгій Судаков (Єгор Назарина 90), Мар’ян Швед (Гіоргі Гочолеішвілі 70), Олександр Зубков (Андрій Тотовицький 62), Артем Бондаренко, Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Ярослав Ракіцький (Богдан Михайліченко 70).

Головний тренер – Ігор Йовічевіч.

«Минай»: Олександр Бандура, Тарас Дмитрук, Дмитро Нємчанінов, Олександр Мельник, Вадим Вітенчук, Юрій Кравчук (Антон Байдал 85), Валерій Рогозинський, Сергій Петько (Олег Горін 67), Єгор Твердохліб (Міхаіл Гечев 76), Юрій Коломоєць (Олег Вишневський 46), Іван Трубочкін (Богдан Чуєв 76).

Головний тренер – Володимир Шаран.

Інші поєдинки 24-го туру:

«Дніпро-1» – «Металіст» (Харків) – 5:0,

«Львів» – «Олександрія» – 0:1,

«Зоря» (Луганськ) – «Верес» (Рівне) – 1:0,

«Чорноморець» (Одеса) – «Колос» (Ковалівка) – 3:0,

4 травня (четвер)

13:00. «Інгулець» (Петрове) – «Кривбас» (Кривий Ріг),

13:00. «Металіст 1925» (Харків) – «Рух» (Львів),

15:00. «Ворскла» (Полтава) – «Динамо» (Київ).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах