38311
14:17 5.052023

Закарпатські гандболісти фінішували четвертими

Спорт 3426

2–4 травня на «Карпати-Арені», що на Ужгородщині, тривали вирішальні матчі української Суперліги з гандболу серед чоловічих команд сезону 2022/23.

Як ми раніше повідомляли, «Карпати-ШВСМ» втратили шанси на медалі й тепер боролися за підсумкові 4–6 місця. Їх суперниками були столичний «ЦСКА-ШВСМ» і «СКА-Львів».

Перший поєдинок підопічні Сергія Гордієнка провели проти львів’ян. Зі стартових хвилин господарі майданчику захопили ініціативу й вели в рахунку. Вже в першому таймі закарпатці створили собі перевагу в чотири м’яча (17:13). Після перепочинку гості здійснили штурм, але успіхом він не увінчався. Максимум що вдавалося львів’янам – підібратися до ужгородців на відстань двох точних кидків. У підсумку матч завершився перемогою «Карпат-ШВСМ» з рахунком 33:29.

Результативними діями у складі закарпатського ГК відзначилися Ярослав Котюк (7 м’ячів), Олександр Польогкий (7), Олександр Місяйло (5), Владислав Кукушкін (4), Едуард Гадельшин (3), Іван Глущенко (2), Станіслав Кириленко (2), Денис Барутенко (1), Микита Ішкін (1) та Едуард Бойко (1).

Наступного дня, 3 травня, відбувся поєдинок між «СКА-Львів» та «ЦСКА-ШВСМ», котрий завершився з рахунком 27:36 на користь останніх. Поступившись у двох іграх, львів’яни завершили сезон на останньому, шостому, місці.

А четверта та п’ята позиції були розіграні в матчі ужгородців та киян, який відбувся вчора, 4 травня. «Карпати-ШВСМ» відкладати справу в довгий ящик не збиралися і зі старту гри помчали вперед. Першу 30-хвилинку наша команда провела на хорошому рівні й була попереду 18:14. А ось у другому таймі «ЦСКА-ШВСМ» кинув виклик і на 43-й хв. підібрався до ужгородців впритул (24:23). На щастя, господарі змогли втримати лідерство й досягти бажаного результату. На завершальних хвилинах зустрічі колектив Сергія Гордієнка добре відіграв у захисті, доволі результативно в атаці й здобув перемогу з рахунком 33:29, котра дозволила завершити чемпіонат на четвертій сходинці (найвище досягнення нашого ГК в українській Суперлізі). Відповідно «ЦСКА-ШВСМ» зайняв п’яте місце.

Найрезультативнішим у складі «Карпат-ШВСМ» був Ярослав Котюк (19 м’ячів). Олександр Місяйло відзначився сімома точними кидками, Владислав Кукушкін – п’ятьма, а Олександр Польогкий – одним.

Паралельно на Закарпатті був розіграний комплект нагород. Чемпіоном української Суперліги сезону 2022/23 став запорізький «Мотор», який у рамках фінального етапу здолав «Донбас» (Донецький регіон) та «Одесу» з рахунками 41:21 і 38:24 відповідно. «Срібло» дісталося «Одесі», котра в матчі за другу сходинку в драматичному протистоянні здолала «Донбас» (основний час – 33:33, пен. 6:5). Гандболісти з Донеччини були нагороджені бронзовими медалями.

Відзначимо, що кращим бомбардиром чемпіонату став гравець «Карпат-ШВСМ» – Ярослав Котюк, на рахунку якого 132 м’яча в 14-ти поєдинках.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах