38320
20:59 7.052023

Кубок «Дружба» зібрав в Ужгороді більше ста легкоатлетів. Фото

Спорт 2723

У 1961 році в обласному центрі Закарпаття був заснований Кубок «Дружба» з легкої атлетики. Цей турнір став традиційним і цього року відбувся вже в ювілейний, 60-й, раз.

Учасниками змагань, котрі тривали 6 травня на стадіоні «Авангард», стали понад 100 спортсменів з різних куточків Закарпаття, а також гості з Чернігова, Львова і Червонограда. На жаль, через війну легкоатлети з-за кордону відмовилися від участі у Кубку «Дружба».

Змагалися юнаки та дівчата 2006 р.н. і мол. у бігу на 100, 200, 400, 800, 1500 метрів, а також у змішаній естафеті 4 х 100 м. Окрім цього визначали сильніших у стрибках у довжину та висоту. Цей турнір – проміжний старт між чемпіонатом області, який відбувся нещодавно, та чемпіонатом України, котрий стартуватиме невдовзі.

У більшості дисциплінах точилася напружена боротьба як за «золото», так і за другі–треті місця. А ось в деяких видах програми були явні фаворити, котрі впевнено підтверджували свій клас і не давали менш титулованим спортсменам змістити себе з п’єдесталу пошани.

Найбільше золотих нагород (шість) у підсумку вибороли мукачівські спортсмени. П’ять разів на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднімалися учасники з Червонограду, а ще по два рази – ужгородці та чернігівці.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах