38335
08:32 9.052023

«Минай» продемонстрував хорошу гру й здобув важливі очки

Спорт 3454

У понеділок, 8 травня, на «Минай-Арені» відбувся матч 25-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між «Минаєм» та «Ворсклою» (Полтава).

У боротьбі за збереження прописки в еліті українського футболу кожен заліковий бал важливий, а тому на матч з полтавцями минайці виходили зарядженими на боротьбу і максимальний результат. Підопічні Володимира Шарана зі стартового й до фінального свистка викладалися наповну, чіплялися за кожен м’яч і постійно шукали свої моменти попереду.

Якщо в першій половині першого тайму гольових нагод у господарів не виникло, то в другій – закарпатці могли забивати тричі. На 23-й та 40-й хвилинах чудові нагоди для взяття воріт мав Єгор Твердохліб, але 22-й номер «Минаю» в обох епізодах пробив повз ворота. А ось у компенсований арбітром час господарі таки відзначилися: Андрій Булеза з лівого флангу навісив у штрафний майданчик суперника, де виникла «пожежа» і Сергій Петько, дотягнувшись до м’яча, відправив його у сітку воріт (1:0).

Щодо гри «ворсклян» у першій 45-хвилинці, то в них на вістрі атаки опинялися Таулян Сефері, Олександр Скляр та Ілля Крупський, але всім трьом забракло влучності.

Після перерви команда Володимира Шарана продовжила тиснути на ворота «Ворскли» і ще задовго до фінального свистка мала закривати питання щодо переможця цієї дуелі, однак м’яч вперто не ліз у ворота. На 52-й хв. прицільний удар Єгора Твердохліба парирував голкіпер, на 58-й хв. Юрій Кравчук головою спрямував м’яч вище воріт, а через дві хвилини гості ледве не привезли самі собі гол, проте м’яч після невдалого прийому Павла Ісенка поцілив у стійку воріт. Далі був єдиний гострий епізод у виконанні гостей, та Олександр Бандура з ударом Івана Нестеренка впорався.

На 75-й хв. у активного Єгора Твердохліба виник уже четвертий гольовий момент, але і його він не використав (знову на заваді став голкіпер). Та без забитого м’яча цей футболіст поле не покинув. На завершальній хвилині зустрічі Андрій Булеза відвантажив м’яч у карний майданчик і Єгор Твердохліб головою переправив його у ворота (2:0).

Здобувши перемогу над міцною «Ворсклою» «Минай» піднявся на 12-ту сходинку турнірної таблиці. У рамках 26-го туру закарпатський ФК прийме одну з кращих команд чемпіонату – «Дніпро-1» (гра відбудеться 15 травня).

«Минай» – «Ворскла» (Полтава) – 2:0 (1:0)

Голи: Сергій Петько 45+, Єгор Твердохліб 93.

«Минай»: Олександр Бандура, Юрій Кравчук, Дмитро Нємчанінов, Андрій Булеза, Ігор Гончар, Вадим Вітенчук, Сергій Петько (Михайло Шишка 75), Валерій Рогозинський (Міхаіл Гечев 87), Єгор Твердохліб, Олег Вишневський (Юрій Коломоєць 87), Олександр Мельник (Богдан Чуєв 75).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Ворскла»: Павло Ісенко, Василь Кравець, Ігор Пердута, Олександр Скляр, Денис Олійник (Дмитро Черниш 67), Руслан Степанюк, Сергій Яворський (Іван Нестеренко 67), Таулян Сефері, Євген Павлюк, Ілля Крупський, Ібрахім Кане (Рікарду Лопес 87).

Головний тренер – Віктор Скрипник.

Результати інших поєдинків 25-го туру:

«Металіст» (Харків) – «Львів» – 1:0,

«Чорноморець» (Одеса) – «Дніпро-1» – 1:2,

«Олександрія» – «Шахтар» (Донецьк) – 1:1,

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Динамо» (Київ) – 0:1,

«Верес» (Рівне) – «Колос» (Ковалівка) – 0:1,

«Рух» (Львів) – «Інгулець» (Петрове) – 3:0,

«Зоря» (Луганськ) – «Металіст 1925» (Харків) – 1:0.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах