38404
14:07 16.052023

«Минай» не втримав нічию з потужною дніпровською командою

Спорт 2438

15 травня на «Минай-Арені» відбулася гра 26-го туру української Прем’єр-ліги з футболу сезону 2022/23 між «Минаєм» та «Дніпром-1».

Фото ФК «Минай»

«Дніпро-1» іде на другому місці в турнірній таблиці й претендує на чемпіонство. Протистояти підопічним Олександра Кучера доволі складно, оскільки в команді зібрані якісні виконавці, котрі навіть самотужки здатні вирішувати долю матчу. Але закарпатці, яким необхідні очки задля збереження прописки в елітному дивізіоні, добре вивчили суперника й продемонстрували серйозне протистояння.

У першому таймі воротам Олександра Бандури двічі загрожував Олександр Піхальонок (спочатку півзахисника підвела точність і м’яч пролетів біля стійки, а згодом удар з-під захисників парирував воротар) та одного разу Руслан Бабенко (удар у дотик з близької відстані зупинив голкіпер), але до взяття воріт справа так і не дійшла.

Після перерви моменти почали виникати і в минайців. На ударних позиціях опинялися Єгор Твердохліб, Андрій Булеза та Дмитро Нємчанінов, але в першому епізоді навіс-удар відбив Владислав Рибак, у другому – 8-й номер «Минаю» з меж карної зони пробив неточно, а в третьому – удар з далекої відстані взяв голкіпер.

На 74-й хв. гості були близькими до того, щоб відкрити рахунок, але після подачі з кутового м’яч дістався голови Володимира Адамюка, а далі влучив у стійку. На жаль, у наступному гострому епізоді біля володінь Олександра Банудри нам не пощастило. Олександр Піхальонок з лівого флангу навісив на дальню стійку, де кращий бомбардир чемпіонату – Артем Довбик – головою переправив м’яч у ворота (0:1).

На завершальних хвилинах зустрічі закарпатці намагалися забити м’яч у відповідь, та дніпряни вміло відводили небезпеку від своїх воріт. А на другій компенсованій хвилині до основного часу зустрічі «Дніпро-1» міг забити вдруге. В одній атаці підопічні Олександра Кучера тричі небезпечно пробивали по воротах: спочатку Хайнер (воротар відбив), далі Пеглоу (блокували захисники), а згодом і Валентин Рубчинський (м’яч пролетів мимо цілі).

Через прикру мінімальну поразку наша команда знову опустилася в зону перехідних матчів. Уже 20 травня на закарпатців чекає важливий виїзний поєдинок проти одеського «Чорноморця», де необхідно буде брати залікові бали.

«Минай» – «Дніпро-1» – 0:1 (0:0)

Гол: Артем Довбик 79.

«Минай»: Олександр Бандура, Андрій Булеза, Юрій Кравчук, Дмитро Нємчанінов, Ігор Гончар (Тарас Дмитрук 73), Вадим Вітенчук (Юрій Коломоєць 87), Сергій Петько (Михайло Шишка 81), Валерій Рогозинський (Антон Байдал 87), Єгор Твердохліб, Олег Вишневський, Богдан Чуєв (Міхаіл Гечев 81).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Дніпро-1»: Владислав Рибак, Євгеній Пасіч (Матарріта 81), Едуард Сарапій, Олександр Сваток, Володимир Адамюк, Пеглоу, Руслан Бабенко, Мінго (Валентин Рубчинський 63), Олександр Піхальонок (Ігор Когут 81), Володимир Танчик (Євген Підлепенець 63, Хайнер 73), Артем Довбик.

Головний тренер – Олександр Кучер.

Результати інших матчів 26-го туру:

«Динамо» (Київ) – «Чорноморець» (Одеса) – 2:3,

«Інгулець» (Петрове) – «Шахтар Донецьк) – 0:2,

«Металіст» (Харків) – «Зоря» (Луганськ) – 0:5,

«Львів» – «Ворскла» (Полтава) – 0:2,

«Верес» (Рівне) – «Металіст 1925» (Харків) – 1:0,

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Рух» (Львів) – 1:0,

«Колос» (Ковалівка) – «Олександрія» – 0:2.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Всі новини