38458
20:47 21.052023

«Для ЗСУ»: у Мукачеві відбувся благодійний велозаїзд. ФОТО

Спорт 2355

21 травня, на підтримку Збройних Сил України, у Мукачеві влаштували спортивний захід, участь у якому мали змогу взяти усі охочі. Десятки мукачівців та гостей міста долучилися до благодійної та спортивної ініціативи.

Велосипедисти стартували з парку “Центральний” та проїхалися, попередньо погодженим маршрутом, центральними вулицями міста.

“ Участь у змаганнях також взяли представники Мукачівської учнівської ради старшокласників, які, власне, і проявили ініціативу провести проєкт “Мільйон для ЗСУ”, в рамках якого організували велозаїзд. Взагалі мета нашого проєкту – зібрати мільйон гривень та купити через платформу United24 дрони для захисників.

Насправді є шанс, що нам вдасться зібрати і більше, бо до акції долучені навчальні заклади міста та на усіх заходах приурочених до Дня міста вітається донат для ЗСУ”, – каже координатор Мукачівської учнівської ради старшокласників Олександр Талабішка.

“Я долучилася, аби підтримати наших воїнів, які зараз воюють на фронті. Тим паче,що дуже люблю кататись на велосипеді. Можна поєднати приємне з корисним. Звісно корисного від цього велозаїзду чекаємо більше, хочеться зібрати чим більше грошей для ЗСУ”,- зізнається старшокласниця Софія.

Окрім масштабного велосипедного старту, учасники заходу мали змогу долучитися до локацій з різних видів рухомої активності. У парку проходили показові виступи та майстер-класи з катання на роликах та спортивної ходьби.

Майстер-клас зі спортивної ходьби проводили заслужений тренер України та його семирічна підопічна – Маргарита з Дніпра. Щодо самого велозаїзду, то чоловік вважає, що варто продовжувати такі спортивні ініціативи.

“Чудова ідея від нашої молоді. Вважаю, що таких заходів можна робити більше. От в мене, до прикладу, є така ідея – в центрі міста зробити 4-5 бамбінтонних майданчиків, аби люди йшли, пограли і кинули якийсь донат на допомгу ЗСУ. Ще, це можуть бути: шахмати, шахи, настільний теніс. Окрім того, що таким чином, швидше буде збиратися допомога, та ще можна знайти нові спортивні таланти”,- каже заслужений тренер України зі спортивної ходьби Геннадій Будкевич.

Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах