ko.net.ua

«Для ЗСУ»: у Мукачеві відбувся благодійний велозаїзд. ФОТО

21 травня, на підтримку Збройних Сил України, у Мукачеві влаштували спортивний захід, участь у якому мали змогу взяти усі охочі. Десятки мукачівців та гостей міста долучилися до благодійної та спортивної ініціативи.

Велосипедисти стартували з парку “Центральний” та проїхалися, попередньо погодженим маршрутом, центральними вулицями міста.

“ Участь у змаганнях також взяли представники Мукачівської учнівської ради старшокласників, які, власне, і проявили ініціативу провести проєкт “Мільйон для ЗСУ”, в рамках якого організували велозаїзд. Взагалі мета нашого проєкту – зібрати мільйон гривень та купити через платформу United24 дрони для захисників.

Насправді є шанс, що нам вдасться зібрати і більше, бо до акції долучені навчальні заклади міста та на усіх заходах приурочених до Дня міста вітається донат для ЗСУ”, – каже координатор Мукачівської учнівської ради старшокласників Олександр Талабішка.

“Я долучилася, аби підтримати наших воїнів, які зараз воюють на фронті. Тим паче,що дуже люблю кататись на велосипеді. Можна поєднати приємне з корисним. Звісно корисного від цього велозаїзду чекаємо більше, хочеться зібрати чим більше грошей для ЗСУ”,- зізнається старшокласниця Софія.

Окрім масштабного велосипедного старту, учасники заходу мали змогу долучитися до локацій з різних видів рухомої активності. У парку проходили показові виступи та майстер-класи з катання на роликах та спортивної ходьби.

Майстер-клас зі спортивної ходьби проводили заслужений тренер України та його семирічна підопічна – Маргарита з Дніпра. Щодо самого велозаїзду, то чоловік вважає, що варто продовжувати такі спортивні ініціативи.

“Чудова ідея від нашої молоді. Вважаю, що таких заходів можна робити більше. От в мене, до прикладу, є така ідея – в центрі міста зробити 4-5 бамбінтонних майданчиків, аби люди йшли, пограли і кинули якийсь донат на допомгу ЗСУ. Ще, це можуть бути: шахмати, шахи, настільний теніс. Окрім того, що таким чином, швидше буде збиратися допомога, та ще можна знайти нові спортивні таланти”,- каже заслужений тренер України зі спортивної ходьби Геннадій Будкевич.

Ірина Грабко