38512
14:57 22.052023

Мукачівець став срібним призером України з греко-римської боротьби U-15: відомі результати змагань

Спорт 3161

20-21 травня у Мукачеві на СОК ДЮСШ відбулися видовищні змагання з греко-римської боротьби. 360 спортсменів з 22 областей виборювали медалі різного ґатунку на першості України. У різних вагових категоріях змагались від 24 до 56 учасників 2008-2009 року народження.

Мукачево на чемпіонаті представили 16 спортсменів. Срібну медаль здобув мукачівець – Богдан Чорій, вихованець СОК ДЮСШ відділення греко-римської боротьби, який виступав у категорії 38 кілограмів.

«Зазначу, що наші спортсмени з самого початку впевнено рухалися долаючи суперників на своєму шляху, проте більшість з них спіткала невдача, свою участь вони завершили вже у 1/4 змагань.

Виборов собі шлях до фіналу – Чорій Богдан, категорія 38 кілограмів. Та не зумівши здолати одесита Германа Басараба у фінальному поєдинку – завоював срібну медаль», – зазначили у мукачівській СК ім.Токаря з греко-римської боротьби.

Підтримували мукачівських спортсменів тренери СК ім.Токаря: Сергій Молнар, Артур Воробок та Олександр Мельничок.

Перше загальнокомандне місце вибороли команди м. Київ набравши – 167 балів, другими стали спортсмени з Миколаївської області – 118 балів, третє почесне місце посіли юні борці з Харківщини – 96 балів. Закарпатці у цьому списку опинилися на високому шостому місці набравши у загальному – 81 бал.

Такі результати очікуванні, вважає тренер Тячівської ДЮСШ Богдан Ковернюк. Чоловік привіз на змагання 12 своїх спортсменів з різних куточків Тячівщини.

«Цього року у нас, нажаль, нема фіналістів. На відміну від минулого, коли ми мали чемпіона Європи та чемпіона світу у віковій категорії U-17.

Взагалі вважаю, що цей вид спорту активно розвивається на Закарпатті. У Мукачеві сильна школа і ми не відстаємо, бо за останній час відкрили ще декілька секцій у селах на Тячівщини, аби більше дітей мали змогу відвідувати тренування», – зазначає тренер.

Успіх дитини на таких змаганнях – комплексна робота усієї команди, вважає Віктор Огороднік з Рівненщини. Чоловік впевнений, що везіння та жереб – найменші складові великого успіху.

«Результат спортсменів, в першу чергу, залежить від тренувань, вкладених сил до змагань, дотримування режиму та наполегливості. Коли спортсмен працює, тоді і результат є. Ще грає роль – везіння та жереб, але це вже другорядне. Велике значення має і робота тренера, цілого колективу, фінансування. Якщо усі пазли складуться, то і результат буде високий», – зазначив Віктор Огороднік.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах